Öncelikle:
Yazıda bahsi geçen örnek sitenin ismini anmadım. Örnek olması açısından verilmiştir, bilenler biliyor.
Lütfen sizde anmayınız. İlgili sitedeki yazıları, kimin ne yaptığını canlı canlı izlerini sürerek incelemenizi öneririm. Çok gaza gelirsem bunun gibi yaklaşık 20 sitelik (türk) listemide bir gün yayınlayabilirim
Haber siteniz olmadan Google haberlerde yer almak güzel olurdu değil mi?
Hani "En kaliteli haber sitelerinden tanıtım yazısı" diyorlar ya. Boşuna para döktürmeyin oralara. İşte bu yazı bu işi beleşe yapmayı anlatıyor.
Google bu aralar adını sıkça duyduğunuz "Bilgiye Dayalı Güven Algoritması"na sırtını vererek ilerliyor, yani yeni anlayışı "Güven" üzerine. Güven kazanmaksa otoriter olmayı gerektiriyor. Ya peki sıkı içerikler hazırlayabiliyor ama henüz otoriter değilseniz ne olacak? kestik başlıyoruz.
- Kendinize bir içerik (ya da bir tanıtım yazısı) hazırlayın
- Makalenizi yayınlayın ve indeks almasını bekleyin
- Sıralamanızı kontrol edin ve iki üç gün kendi haline bırakın
- Makalenizi (kaynakla beraber) yayınlanması için otoriter bir siteye gönderin.
Eeee, hiç bir şey anlamadınız tabi

Ne yaptık ne oldu şimdi yukarıdaki adımları canlı örnek üzerinden anlatalım.
Bir kaç gün önce
anahtar kelime yoğunluğu üzerine bir yazı yazmıştım. İndeksini aldı ve 13. sıradan sıralamaya girdi. Ardından 17. sıraya doğru gerilemeye başladı. 3-4 gün kadar bekledim ve makaleyi bir haber sitesinin blog bölümünde yayınladım. (bu backlink'de benden olsun

Site ismini buradan yazmıyorum, iki cümle önce belirttiğim anahtar kelimeyi yazınca zaten, hem doğal arama sonuçlarında hem de Google haberler bölümünde en üstte çıkıyor, görebilirsiniz

)
Ana site sıralamadan "tamamen" uçtu. Yani SİTE YOK OLDU.
Ancaaaaak, işte can alıcı noktamız
Benim orijinal içerik yok olup, yerini "otoriter" ve "güvenilir" olan bir siteye bırakmış oldu ve üstelik normal aramalarda "5. Sıraya",
Google "Haberler bölümünde ise "1. Sıraya" oturdu. Yukarıda yazdım, isterseniz bahsini ettiğim anahtar kelimeyi Google'da aratıp durumu açıkça görebilirsiniz.
Önemli bir ayrıntı: Ekleyeceğiniz başlıklarda ilk ekleyen olmaya özen gösterin!
Bağlayalım.
Eğer bir webmaster farklı farklı seo teknikleri geliştirmiyorsa ilerleme kaydedemez. İncelemek araştırmak üst sıraları hak etmek için çalışmak gözlemlemek ter dökmek zorundadır. Burada çok önemli olan bir şeyi belirterek bitirmek istiyorum.
Ne yazıkki çoğu seo aç gözlüdür, hep "ben birinci olayım" der, bütünü kaçırır. Ben her zaman şunu derim; "Süzgeç kullan temiz trafik gelsin". Eğer birileri gerçekten yukarıda yazdığım anahtar kelimeyi arıyorsa birinci sıradaki siteye tıklar ve okur. Eğer düzgün bir içerikse ve konu ile ilgilenen birisiyse o kişi mutlaka ve mutlaka kaynak üzerinden yine gerçek sahibine ulaşacaktır. İlgilenen biri değilse elekten geçemez, boşu boşuna da bende lüzumsuz trafik oluşturmaz. Benim için böyledir.
Sevgiler
Kaynak :
http://www.seobilog.com/2015/03/seo-...-backlink.html
.