Serverida adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle selamlar,
Şu an için firmanın adını vermek istemediğimden dolayı "a" firması diyeceğim, çünkü sayılı firmalardan birisi ve ticari itibar söz konusu olabilir..

Benim daha önceden a firması ile hiçbir alışverişim bulunmadı, sadece bilgi eksiği olan bir dostum a firmasından domain satın almış ve bana ilgilenir misin dedi ve ben de kabul ettim, sonrasında ise benim hesabıma transfer ettik.

Buraya kadar her şey yolunda ve a firmasındaki hesabımda sadece bir adet domain bulunmakta..

Ardından kardeşim benim hesabımı kullanarak 180 dolar değerinde bir aylık sunucu kiralıyor, fakat karışık bir banka probleminden dolayı banka 180 doları geri çekiyor.

Bu sırada onlar da sunucu konfigürasyonlarını tamamladıkları için daha birinci gününde olan sunucuyu iptal ediyorlar ve belirtilen tutar yatırılana kadar hesabımı kapatıyorlar.

Haklarıdır da.. Sonuçta kendi üzerlerine düşen görevi yerine getirdiler ve ben de zaten yeniden ödemeyi kabul ettim..

Şimdi problem şurada, dostumun bende duran domaini kurumsal bir domain, onun için değeri çok büyük ve süresinin dolmasına sadece 10 gün kaldı.

Bugünkü konuşmamda firma ise hesabın açılıp açılmayacağına karar verip dönüş yapacağız dedi.

Kullanmadığım halde 180 doları ödeyecek olmama rağmen "hesabı açmama ihtimalimiz var" ne anlama geliyor?

Y ürününde sorun yaşamamıza rağmen nasıl oluyor da X ürünümü benden alabiliyorlar?

Acilen yardımcı olursanız çok çok makbule geçecek.. Domainimi bunların elinden nasıl kurtarabilirim?

Hesabıma hiçbir şekilde giriş yapamıyorum ve 10 gün içerisinde domaini uzatmam gerek..
Noterden acil bir şekilde ihtar gönderin bence. Kurumsal domainin düşmesi durumunda bu konuda dava açacağınızı ve tüm zararlarınızı onlardan isteyeceğinizi bildirin. Yada başka bir çözüm yolu olarak da telgraf şeklinde bir tebliğ yaparak domaini başka bir üyeliğe aktarmalarını sağlayın.