Ben arkadaşı yermek için yazmadım. ThemeForest dedim, söylememin sebebi şu.
Bugün siz ne iş yaparsanız yapın teknik olarak bunu bir belediyeye zor açıklarsınız. Cem Yılmaz'ın Uzay eriği mantığı burada geçerli oluyor. Piyasaya çıkın lütfen.
Belediye seçimleri esnasında ( geçtiğimiz yıl ) Aday Adayı birkaç kişiye teknik destek verdim. ( Teknik Danışmanlık diyebiliriz )
Kentsel dönüşümde yeşil bina ve sürdürülebilirlik adına bazı görüşleri yazıp çizdim. Almanya daki bazı eyaletler ve Finlandiya'daki enerji politikalarından bahsettim.
Bu görüşlere sadece Ak Parti'nin bir aday adayı ilgi gösterdi. Zaten aday olmadı üzerine o belediyeyi de CHP aldı. Diğer konuyu bahsettiğim farklı partilerden (BBP adayları bile vardı içlerinde) bir kısmı anlamadı, bir kısmı ise ben seçmene bunu anlatamam dedi kaldı.
Yaptığınız işi kodlama olarak, kodlarınız ile kuş tutuyor olabilirsiniz ama yaptığınız işi anlatan kısmı "tasarım" dır.
O yüzden iyi makyajlanmış WP'nin ederi arkadaşın yaptığı kodlamadan daha fazla tutacaktır. Bunu bana değil belediye başkanlarına veya o kurumlardakine anlatmanız lazım, bu görüntü ile zaten anlatamazsınız.
Diğer nokta, satışta bir malın gerçek değerinin yanında müşterinin kafasında pay biçtiği bir değer vardır. Arkadaşın kodlamasına ( paneli kullanmadan bir şey diyemem - paneli de para verecek adam kullanmayacak - belediyelerde komisyon olmadan alım yapılmaz ) bir şey diyemem ama 4 bin TL rakamı verecek fazla belediye BULAMAZ. Almazlar ve gerçekte bu.
Kendi kişisel görüşüm de çok farklı değil. Belediyede komisyonda olsam, bana özel yapılmadıkça, yani o tema ve belki de arkada o kodlama bana özel yapılmadıkça bu çalışmaya 2 bin TL de vermem.
Dost acı söyler. Ben çok iyi iş deyip hem arkadaşın gönlünü yapmış ve sempatik durmuş olurdum. Ama böyle bir kötülük yapmayacağım.