Kullanıcı sayınızda anormal bir artış olsa manipülasyon seçeneğini düşünebilirsiniz ama gördüğüm kadarıyla normal şekilde kendi kullanıcılarınız gelmişler ama sayfa görüntüleme işlemi pek fazla yapmamışlar.
Belki sitenizin tasarımında bir sıkıntı olabilir, analitikte kullanıcı akışı bölümünden kullanıcıların hangi sayfalardan çıktıklarına bakmanız faydalı olabilir.
Hocam farklı bir durum yok, hemen çıkma oranı bu şekilde manipüle ediliyor. 3 yıldır bir sıkıntısı olmayan sitede son 4 gündür bu sıkıntının oluşması farklı bir durum olduğunu gösteriyor. %1-3 hemen çıkma oranının %50-70lere çıkması farklı bir durum olduğunu kanıtlıyor zaten. Sitenin açılış hızında vs. bir sıkıntı yok, diğer etmenlerin hepsini analiz ettim, analiz ettirdim.
Arkadaşa katılıyorum ayrıca başlıktan hemen çıkma oranımızı düşürebileceğimizi algıladım girdim tam aksi çıktı
Bence başlık hemen çıkma oranı saldırısı falan olmalıydı
Başlık o zaman "hemen çıkma oranının düşürülmesi" olurdu hocam

Konunun en başına bir not düşmüştüm zaten.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 16:53:58 -->-> Daha önceki mesaj 16:52:22 --
Aynı sıkıntıyı ben de yaşamaktayım genelde bot tarzı girişler oluyor ve darodar.com muydu neydi bunun gibi spam botlar yüzünden oluyor. Açıkçası çözümünü ben bulamadım , analytics üzerinden defalarca engelledim ancak hala geliyorlar , kalıcı çözüm bulan olursa birçok kişiye faydası olacak. Ancak ben arama motorlarının özellikle organik verileri ve direkt verileri daha çok dikkate alacağını düşünüyorum. Sonuçta bir siteye gönderdiği kullanıcının o siteye olan tepkisine göre işlem yapması en mantıklısı olur bir arama motorunun. Ancak bunu yapıyorlar mı yoksa tüm verileri mi değerlendiriyorlar şüphedeyim.
Referral şeklinde botların girişlerinin engellemesi gayet basit hocam. Buradan inceleyebilirsiniz:
http://www.celilcan.com/semalt-benze...ri-engellemek/