hacamat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Düzeltme : Gelen evrak avukatlık bürosundan gelmiş. Mahkeme değil sanırım

Merhabalar;
www.ikeamobilya.com domaini bana ait içinde ticari bri amaç güdecek şekilde bir site kurulu değildir. Çeşitli mobilya firmalarının ürünleirnin tanıtımı yapılmaktadır bunlardan biri de ikeadır.

Tarafıma hiç bir uyarı yapılmadan bugün adresime döküman göndermişler. Mahkeme dökümanı sanırım çok detaylı incelemedim.

Alan adını tarafımıza bedelsiz devredersiniz hakkınızda işlem yapılmayacaktır gibi bir sonuç çıkıyor okuduklarımdan.

Henüz bir avukatla görüşmedim buradan başına böyle bir sorun gelen varsa sorayım dedim.

Ayrıca tarafıma uyarı yapılmış olsaydı mevcut içeriği siler siteden kaldırırdım durum anladığım kadarıyla direk alan adıyla ilgili.

Teşekkürler
İkea ismi tescilli ve dünyaca meşhur bir markaya ait olduğu için işiniz çok zor. Bu tarz domainlerde farklı bir içerik giremeyecek olmanız sebebiyle açıklama yapmakta imkansız gibi. İsmi elinizden direk alamazlar fakat domain için rahatça erişimin engellenmesi kararı alırlar. En mantıklı çözüm buna hiçbir yatırım yapmadan bu domaini elden çıkarmak olacaktır.