Parka çekip aynı içerikle siteyi Tekrar Aktif etme bunu bir kaç kez daha duymuştum.
bir kezde denedim ama çözüm olmamıştı.
Acaba Domaini komple kapatıp. 6 ay 1 sene kapalı kapatıp, daha sonra açtıyımzıda sıfırlamam gibi bir şey mevcut olması lazım aslında.
Google infosu silinmesi gibi faktörler olması lazım bence.
info silmek genelde işe yaramıyor. Çünkü site ciddi bir algoritma güncellemesinden etkilenmişse bundan çıkması için yeni bir refresh işleminin yapılması gerekir. Yani Panda, Penguen, Emd, Page layout ve benzeri ciddi problemi olan siteler ancak cezaya neden olan faktörler ortadan kaldırıldıktan sonra bekletildikten sonra toparlıyorlar. Bu bekletme de yeni güncelleme olsun diyedir. Aksi halde ben domainimi park ettim biraz da beklettim olayı işe yaramaz.
Ama bazı algoritmik cezalar geçici olabiliyor. Bunlara ceza bile denemez gelip geçici birkaç haftalık filtrelerdir. Bu durumda siteye hiç mudahele edilmese bile sıralamasını geri alabiliyor.
Ama dediğiniz gibi bir sıfırlama Google webmaster araçlarından yapılamıyor. Çünkü Google bunların ceza olduğunu kabul etmek istemiyor, sadece algoritma güncellemesi diyor. Manuel ceza dışında diğer cezaları ceza olarak kabul etmiyor.