Algoritmik ceza domaini boşta bekletmekle ortadan kalkmaz. Ancak cezaya neden olan faktörler ortadan kalkarsa data refresh yapıldığında ortadan kalkar. Bu da çok kısa bir süreç değildir bazen 1-2 yıl sürebilyor. Ancak eğer ceza içerikten kaynaklı olarak ortaya çıkmışsa içeriği silip domaini parka çekip bir süre bekletmek bir çözüm olabilir. Backlink kaynaklı kelime filtresi tipi cezalara çözüm olmamaktadır. Denemelerimde olumlu gelişmeler aldım fakat çok uzun zaman dilimlerinde yaklaşık 1.5-2 yıl sonrasında.
Parka çekip aynı içerikle siteyi Tekrar Aktif etme bunu bir kaç kez daha duymuştum.
bir kezde denedim ama çözüm olmamıştı.
Acaba Domaini komple kapatıp. 6 ay 1 sene kapalı kapatıp, daha sonra açtıyımzıda sıfırlamam gibi bir şey mevcut olması lazım aslında.
Google infosu silinmesi gibi faktörler olması lazım bence.
Merhabalar hocam, bu ceza konuları için forumda ve diğer tüm mecralarda bilgi almanız çok zor olur keza 3-5 kişinin tekelinde yürütülen ceza kurtarma çalışmaları ile kişiler para kazanmakta. Yapmanız gerekeni anlatayım, bir çok tecrübe konusu var aslında, site ilk kez ceza aldıysa kurtulması daha kolay, fakat daha öncesinde 2-3 kere ceza aldıysa ceza kurtarma işlemi ne yaparsanız yapın 1 hafta ile 45 gün arasında anca çözüme kavuşuyor.
Siteyi farklı bir sunucuya taşıma imkanınız varsa taşıyın, sıfır bir alt yapı wp, joomla artık ne ise kurulumu yapıp yönergelere uygun bir şekilde, spam olmayacak şekilde özgün 3-5 içerik gönderin, akabinde tekrardan istekte bulunun, kurtulacaktır. Kaliteli bir tasarım ve iletişim vb. noktaları atlamadan yapılandırın siteyi, aşırı keywords, vb. saçmalıklardan da uzak durun.
Manuel Ceza almış Siteden bahsetmiyorum Hocam Tşkler.