Borsa olabilir ama Forex'ten uzak durun. Bunun nedenlerini açıklamama gerek yok, araştırabilirsiniz. Zaten kendisi @canatasever'de belirtmiş.

Borsa bir uzmanlık işidir. Uzman olmak istiyorsanız önce amatör olmak gerekir, amatör olabilmenin ise ilk kuralı; kaybedeceğine emin olmaktır. Kaybedeceğine emin olmaktan kastım nedir? Her borsa yatırımcısı yüzde 50'den yüksek bir oranla borsaya zararla başlar. Yani borsaya girdiğiniz zaman kaybedeceğinizde üzülmeyeceğiniz bir parayla girin. Örneğin 10bin liranız var diyelim, bakın 2bin lirası ile girin demiyorum. 200 lirası kadar küçük bir tutarla girin, en yakın bankada gidip bir yatırım hesabı açın ve akşamında internet şubesine giriş yaparak ilk hissenizi HİÇ BİLMEDEN alın. Zaten 200 liralık aldınız ki bu toplam paranızın yüzde 2'si; kaybederseniz hiç bişey olmaz.

HİÇ BİLMEDEN ALMAK????

Hiç bilmeden almak derken şunu kastediyorum, mesela GARAN hissesini alın; 1-2 hafta hiç işlem yapmayın. Sonra 1 hafta sonra baktınız 200 liranız olmuş 180 lira. Bu yüzde 10'luk zararın nerden geldiğini öğrenmeye başlayarak artık borsanın içinde olmuş olursunuz. Hatta ve hatta 200 lirayı tamamen batırmadan tüm paranızla borsaya girmeyin. Emin olun 200 liranız bitmiş olduğunda uçsuz bucaksız bir deniz olan borsa piyasasında bir çok BORSA KURSU & KİTABI & ANALİZİ'nden daha fazla bilgiye sahip olacaksınız.

Şimdiden yolunuz açık olsun. Haaa söylemeden edemeyeceğim, borsa ve türevlerindeki piyasalardaki zararın yüzde 60'ı AÇ GÖZLÜLÜK'ten kaynaklanır.