Yapacak aslında çok fazla bişey yok. Çünkü sistemin dolandırdığına dair bir kanıt gösteremiyoruz, bu sadece basit bir titan olayı. Titan sistemlerinin çökmesi için toplu bir bilinçlenme yada mekanizmanın iflas etmesi gerekiyor, resmi bir şikayet ile çözülmesi çok zor görünüyor.
Mekanizmanın iflas etmesi de şu ihtimalde çok uzak, çünkü günde binlerce yeni üyenin geldiğine eminim.
O zaman sadece toplu bir bilinçlenme lazım, bunun için ise internet üzeri kampanyalar, yazılar düşünüyorsunuz ama BURADA YANILDIĞIMIZ BİR NOKTA VAR, bu adamların kandırdıkları insanlar zaten İNTERNETTEN ANLAMAYAN İNSANLAR. Yani adamın internet üzerinden DOĞRU VERİYE ulaşma şansı çok düşük. Bu adamlar kandırmak üzere oldukları kişileri belirli sitelere yönlendiriyorlar, onlarda zaten kendilerine ait verilerle doldurulan siteler.
Ancak ve ancak görsel medyanın bu olaya el atması lazım. Bu akşam haberlerinde 2-3 ulusal kanalda yayınlansa eminim yüzde 50 oranında yok olacaklar. Ancak tvlerin bunu yayınlayabilmesi de başta belirttiğim gibi çok zor, çünkü adamlar temelde ticaret yapıyor ve bunu savunabilecek kadar güçlüler. Açıkçası ben sağlam bir yol bulamadım, ancak ve ancak bir arkadaşın da bahsettiği gibi direk Maliye Bakanı yada vs. yetkili bir kişiye Twitter üzerinden olayı anlatabilmek; gençlerimizin nasıl hayalleriyle oynandığını açıklayabilmek.