MuhammetAlican adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam özetlemek gerekirse ikimizinde dediği aynı noktaya geliyor, ülkemizde sadece FİLM,BLOG sitesi yokki bir çok aşamada bir çok konuyla ilgili yüzlerce site var (wp tabanlı). Fakat kolay para, rahat ve bilindik olması nedeniyle herkes açalim ya belki tutar mantığıyla davrandığı için hep bu tarz siteler açılıyor.(İşini professionel yapanlardan bahsetmiyorum).

O yüzden 2.200 tema satılmak değil ben daha forumda 1 temadan 500 tane satıldığını düşünmüyorum yada ben görmedim bu bizim forumdaki arkadaşların (tema satanların) kötü yada, professionel iş yaptıkları anlamına gelmiyor talep yok yada herkes internet sitesi işini hafife aldiğından temaya o kadar para bağlamak istemiyor.Diğer bir sebebde çok muaazam temalar yapanlarda gerçekten özel tema olmamasına rağmen değişik rakamlar istemesi.

Diğer maddiyat konusuna gelelim, ülke ekonomisi=alım gücü, adamların 89$ sana 234.061 ₺ gibi yansıyor ama adamlar için ufak rakamlar, sen bir temaya 89 ₺ verirsin ama gidip 230 ₺ vermezsin gibi düşünelim, burda şöyle anlatayim spor sever olarak bir ara ispanyol takımların bir tanesinin orjinal formasını almak istedim karşıma şöyle bir rakam geldi tıkla gör. 160 Dolar yani 420.56₺ gibi sonuç tamamen paramızın euro yada dolar karşısında değersiz olması. 1000₺ maaş alıp orjinal FB formasına 140₺ verebilirsin ama 420₺ vermezsin gibi

Anlatamadiysamda özetlemek gerekirse paramız değer görmüyor bize büyük gelen paralar adamlar için normal. Örneğin ingilterede pet şişe su 1 sterlinse Türkiye de 3.90 ₺ yapıyor gibi düşünmek gerek
Farklı bişey söylemiyoruz ama verdiğiniz örnekler yinede ülkemizde temaların pahalı yapıldığı anlamına gelmiyor.

Spor teması için sanırım teklif almışsınız ve 800 TL civarı fiyatlar gelmiş. Siz grafik çizdirdiniz mi? Grafik dahilmi bu rakamı aldınız? Grafik çizimi olmadan direkt css ilemi tema yaptırmak istediniz? İstediğiniz temadaki ek özellikler ne idi?

Anladığım kadarıyla basit bir arayüz istemediniz (haber veya blogdan devşirme bişey istemediğinizi direkt spor ile ilgili özel bişey olduğunu düşünüyorum). Eğer basit bir tema değilse 800 TL (Grafik dahil) teklif veren arkadaşta çok uygun teklif vermiş gibi görünüyor (Şuan kendi çalıştığım grafiker tek sayfa çizimi min. 500 TL 'ye yapıyor, tabiki işin o kısmındada fiyat/performans etkeni önemli).

Kısacası özel bir tema yaptıracaksanız rakamlar min. sizin teklif aldığınız değerlerde. Nokta atışı sektörünüze uygun temayı çoklu satıştan 50-100 TL ye alamamanız o sektörün tema yapımcısına gelecek vaad etmemesi ile ilgilidir. Binlerce satan temalar yapmak yerine 4 tane satacak temayı kimse yazmak istemez (Bir tema yapımı 7 günde 3 aya kadar sürebiliyor). Bu arada binlerce satan temalar var r10 da ve r10 dışı türk wp temacılarında emin olun (film, oyun, portal, haber, blog gibi temalar tabiki o temalar).

Umarım aradığınız sektöre özel bir tema bulabilirsiniz, iyi günler.