Hocam öncelikle amacım kimsenin işini kötülemek yada emeğine değer biçmek değil ama örnek vermek gerekirse zamanında
bu temayı 120 dolarken satın almiştim şuanada 58 dolara düşmüş.
Güncel kurdan 120 dolar desek : 313.572 ₺ yapar.
Güncel kurdan 58 dolar desek : 151.056 ₺ yapar.
Temanın iki halide toplam : 464 ₺ yapıyor , biz buna düz 500 ₺ diyelim.
Sadece ülkemizde basit düz renk özel temaya ortalama 800 ₺ fiyat biçiyorlar inanmiyorsanız isimleri silip PM gelen mesajlara gösterebilirim.
Yanlış anladığınızı düşünüyorum.
Çoklu satıştaki temaları kastedmedim ben özel tema yaptırmak çok pahalı gibi bir yoruma evet ülkemizde çok pahalı demişsiniz, ona binayen yorum yaptım ben.
Verdiğiniz örnekte oldukça güzel özetlemiş benim söylediğim ülkemiz çok ucuz lafını (: Yani 1000 TL ye özel tema yaptırmak sizinde gördüğünüz üzere çok ucuz. Hemen örnekleyelim.
Verdiğiniz örnek tema 2.222 tane satmış ve 120/58 = 89 $ olarak alalım ortalamasını 2.222 x 89 = 197.758 $ yapıyor, bunun toplam satışa göre themeforestte bir kesinti oranı var şuan net hatırlamıyorum ama tabandan hesap edelim %20 geliştiriciye kalsın 197.758 / 5 = 39.551 TL oda güncel kurdan 100.000 TL civarına denk geliyor. Tamam kabul ediyorum verdiğiniz örnek çok satmış bir örnek (Ayrıca özel temalarda forest şartları olmadığı için bazı özelikler eksik olacaktır bu genellikle sorgu sayısını düşürmek için gibi görülsede fiyatında makul seviyede kalması için böyledir) ama Türkiye'de özel tema yaptırmak 1000 TL civarına denk geliyor ve bunun pahalı olduğunu düşünmek hiçte adaletli bir düşünce değil.
Bu verdiğiniz örnekteki temanın özel olmadığını gösteren ve geliştiricisine ne kadar kazandırdığını gösteren bir açıklama oldu. Yurtdışından size özel bir uygulama/arayüz için direkt fiyat teklifi alırsanız teklif aldığınız yere göre ülkemiz genellikle ucuz kalacaktır (hindistan veya çinden teklif almıyorsanız).
Not : Özel temadan kastımız sadece size özel yazılmış bir tema. Size 120 $ 'a satılan tema çoklu satıştaki temadır yani binlerce kişide olan bir temaya veriyorsunuz o rakamları. Bence Türkiye'deki tema üretici firmalarıda araştırın onlarda oldukça ucuza veriyor bence temaları (Tabiki kalite farklılıkları var forest daha ince eleyip sık dokuyan bir yapıda tema seçiminde ama bu yerli firmalar kötü tema yapıyor anlamına gelmiyor, nokta atışı ihtiyaçları karşılayan tema yapmaya çalışıyorlar olay sadece bundan ibaret)