Kubilay_ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Diyelimki ben bloğumu kendim kodlamak istiyorum, seo konusunda istediğim özellikleride eklebiliyorum fakat gözlemlediğim kadarıyla wordpress siteler her zaman diğerlerinden önde. Wordpress i bu kadar iyi konuma getiren nedir?

Örneğin pingleme var, sitemap var, urlleri seo ya uygun. Bunların bazıları eklentiyle oluyor ama bunların dışında wordpress in + sı varmış gibi geliyor. Bu özelliklerle kendim kodladığım halde bile wordpress seviyesine çıkamıyorum.

Wordpress ne yapıyorda kullanılan siteler bu kadar iyi yerlere geliyor? Yoksa sadece çok fazla wordpress kullanıldığı için mi böyle bir izlenime kapıldım? Mümkün müdür wordpress kadar iyi bir seo ile blog geliştirmek, mümkünse bu saydıklarım dışında wordpress in sahip olduğu seo için hangi özellikler var?
Nereden çıkardınız hocam bunu özel yazılım her zaman öndedir, hız olarak olsun, sunucuyu kasması , google sıra vb. her zaman daha iyidir. Özel yazılımı yazarken sadece HTML5 kodlarını kullanırsanız ve blogunuza günlük düzenli içerik girerseniz kesinlikle daha önde çıkarsınız wordpress 'e göre.
Ama şöyle örnek vereyim.

site1.com => wordpress
site2.com => özel yazılım

site1.com un site2.com 'u geçme ihtimali yok değil tabiki ama site2 ile site1 aynı türde içerik, aynı backlinkleri ve aynı anahtar kelimeleri girerlerse site2 daha önde olur. Google yeniliği sever. Wordpress siteler önde olsa zaten haber sektörü ölürdü.