digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
38. sınıf için tescil ettireceksin. internet hizmetleri. ayrıca markayı almayacağın için hangi alanda başvurduğunun önemi olmayacak.
sadece marka başvuru formunu dolduracaksın. TPE-M-101
150 lira tek sınıflı marka başvuru ücreti yatıracaksın.

kendi başına tescil edebilirsin patent enstitüsüne bizzat gidebilirsen. kendin gidemezen arkadaşını yollayamazsın marka vekili kullanman gerekir.
kimlik fotokopisi, marka başvuru formu, ve dekont ile gidiyorsun 15 dakikada işlem tamam

unutma bir de başvuru alındı belgesi için ekstra para yatırman lazımdı hala öyle mi bilmiyorum genel ücretler içinden onun ücreti çıkarılmış. mark abaşvurusu ön yazı belgesi diye geçer. ben en son 20 lira yatırmıştım ama bir telefon açıp sorman faydalı olacaktır. yoksa elinde bir barkod numarası verirler .com.tr tescili alamazsın. o başvuru alındı yazısı hemen düzenleyip sana veriyorlar, .com.tr domaine o belge ile başvurabilirsin.

hatırladığım kadarı ile bu kadardı. ben hiç aracı kullanmadım bugüne kadar. aracıya verdiğim para ile ankara ya gidip eski arkadaşları görüp, başvurularımı yapıp akşam geri dönebiliyorum.
merhaba hocam marka tescil konusunda sanırım bilginiz var ondan dolayı size bir soru sormak istedim. Şimdi hocam diyelim ki xxxhaber.com ve xxxhaber.net domaninleri 5-7 yıldır alınmış ama hiç bir zaman aktif edılmemış. Bende xxxhaber marka kapsamında örnek 35.sınıf tescil edip xxxhaber.com.tr alırsam.Daha sonra bu xxxhaber.com veya xxxhaber.net benim tescil ettirdiğim 35.sınıf kapsamında yayın yaparsa yayını durdurma hakkım var mı? bir arkadaşla konustum marka öncelığı kapsamında dava açarsa tescil ettiğin markayı bile senden alabilir dıyor bu konuda bilginize ıhtıyacım var tskler hcm