Google gizli whoisleri görebiliyor zaten

icann dan yetkilidir kendisi. Yani bu demek oluyorki bu etmenlerle ilgileniyor google ve daha bizim tahmin edemeyeceğimiz şeylerle diyeyim. Ha etkiler veya etkilemez diye birşey diyemem ama kurumsal sitelerimde whois bilgisini direkt şirket adı olarak ekliyorum. Sitedeki iletişim bilgileri ile aynı oluyor bu genellikle. Zamanında adsense ile bir kaç site üstünden spam yapan ve tek ortak noktası whois bilgisi olan alan adlarının tümü banlanmıştı bir arkadaşımın başına gelmişti.
Alıntı
Ayrıca, 60 günlük sunrise (gün doğumu) ve marka sahiplerinin daha önce kötüye kullanılmış 50 adede kadar ticari markayı izlemelerine izin veren ücretsiz kalıcı hak talebi hizmeti gibi RPM'ler de ekleyeceğiz.
Bunu google söylüyor. Yani whoisler izleniyor tabi herşeyi sıralama algoritması olarakta düşünmek yersiz olabilir.Farklı amaçlarda var gördüğünüz gibi.Yani whoisler her zaman izlenir kayıt altına alınmasının nedenide bu değilmidir zaten ? Bizim burdaki amaçımız tamamen mantıksal bir şekilde hareket etmekdir. Bana whoislerin açık olması mantıklı geliyor bende böyle uyguluyorum kısacası.