Efff... Bizim millet kolay yoldan emek harcamadan köşeyi dönme derdinde. Voleyi vuranlar da olmuyor değil. Adam birkaç ay xx.xxx dolarlar TL'ler kazanıyr sonra bum...Adsense hesabı banı yemiş yada sitesi dizinden kalkmış falan. Bir başkası çok daha azına kanaat ediyor ama benim gibi ilk açtığı adsense hesabını yıllarca sorun yaşamadan kullanmaya devam ediyor.

Bana göre SEO site içinde başlamalı ve site dışına pek taşmamalıdır. Doğru düzgün bir tasarıma sahip, yani sade,anlaşılır, göze hoş gelen kullanışlı bir tasarım. Sonra özgün ve düzgün içerik gireceksiniz. Anahtar kelimelere,etiketlere, sitenizin tanımına, site içi link örgüsüne falan dikkat edeceksiniz ve herşeyi ama herşeyi ziyaretçilerinizin memnuniyeti için yapacaksınız. Ziyaretçimiz velinimetimizdir. Reklamlara tıklamasa bile sitemizden memnun kalsın ki yine gelsin. Bir geldiğinde tıklamazsa bir diğerinde tıklar.

Bunun dışında paylaşımlarınızı sosyal medyada falan yayabilirsiniz, bir nevi bedava reklamdır da. Tabi abartmadan. Bir günde 1k+ farlı facebook sayfasından link paylaşırsanız ne olur bilemem...Ha bu sürekli oluyor ve insanlar paylaşılan linki bolca beğeniyor altına yorum yapıyor kendi de paylaşıyorsa falan doğaldır...Böyle şeyler sürekli oluyorsa zaten başarılısınız. Ama hiç tık yokken bir anda böyle birşey yaparsanız dikkat çeker, göze batar...

Kısaca SEO yapacağım diye link almak vb işlerle uğraşırken harcadığınız emeği ve sermayeyi özgün, kaliteli içerik temini için harcayın derim. Ama kaliteli ve özgün içerik üretmek emek ister... Ve biz tembeliz genel olarak...

Ama backlink önemli, tabi doğal olanı veya olmasada gerçekten doğal görüneni. Bir sitem google books'ta bir kitaba kaynak olarak eklenmiş backlink vermişler (ben almadım). Burada
konu açıp fikir sordum bir değeri var mıdır (nofollow diye biliyorum) varsa nedir diye... cevap veren de çıkmadı. Ama backlink böyle kazanılmalı.