ydlgr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben İstanbul'a yerleştim üniversiteden sonra. 8 aydır buradayım. Hiç tanıdık akraba vs yok. Geldiğimde bir arkadaşımda kaldım sonra iş bulup kendi evime çıktım. Seviyorum şahsen burada yaşamayı.

Sizin durum daha farklı tabi. Trakya Üniversitesini bitirdim ama İstanbul'da okusam geçinemezdim iyi ki okumamışım burada diyorum . Eğer olur da kazanıp gelirseniz ve maddiyatınız çok iyi değilse devlet yurtlarını değerlendirin bir süre. Sonra 3 arkadaş eve çıkarsınız. Özel yurtlar evden daha pahalıya gelir diye düşünüyorum 700 den aşağı bulamazsınız iyi bir yerde. Ama 600-800 liraya 2+1 veya 3+1 yerine göre kiraya çıkabilirsiniz. Ulaşım öğrenciye rahat 77 liraya akbil 1 ay yeter de artar. Yemek okuldan yeseniz giderler bayağı azalır. Baktınız paranız yetmiyor İngilizceniz varsa fuarlarda 2-3 gün çalışıp 200-250 tl kazanabilirsiniz. Gerisi size kalmış
hocam bu devlet yurtlarının sistemi nasıl oluyor hiç başvurmadım kredi vs içinde. sanırım yurt için başvurup asillerde yer almak gerekiyor devlet yurdunda kalabilmek için. öyleyse işi resme şansa bırakmış olacağım