Firmanızın sahibini şişlide arabanın içinde öldürün, haber sitelerine xx firmasının sahibi ünlü iş adamı ölü bulundu diye pr yaptırın, firma sahibinin geçmişini wikiye girin. Haber sitelerinde olacağı için kabul ederler, firma sahibinden bağlantısı olacağı için daha sonra firmayı girin onu da kabul ederler.
Geçmişte cinayete kurban giden adamı wikiye eklemişlerdi, bildiğin mafya babası adam.
Neyse; wikide devriye gezen insanlar var, wiki içeriğini gönüllü olarak inceleyen kişiler. Siz bir içerik girdiğinizde, profilinizin kabiliyetine göre içeriğiniz diğer editörlerden onay almaya gönderiliyor.
Yani bugüne kadar 1500 başarılı sayfa yaptıysanız direk onaylanır.
Eğer bugüne kadar 20 başarılı, 15 başarısız sayfa yaptıysanız 10'dan fazla kişi tarafından onaylanması gerekiyor.
Hal böyle olunca sizin ya wikipedia'da çok olumlu yoruma sahip birini bulmanız gerekiyor; ki wikipedia gibi bir yerde başarı elde etmiş birinin şike yapacağını hiç sanmıyorum.. Ona ücret ödeyerek firmanızı ekletebilirsiniz.
2. alternatif olarak wikiye bir süre katkı sağlayabilirsiniz. Bilgi ekledikçe profilinizin kalitesi artar.
Son olarak firmanızın epey tanınır, çok yüksek meblalarda cirosu olan bir firma olması lazım. Sürekli PR yaptırarak da bunu elde edebilirsiniz.
Wikipedia'da 1000'den fazla içeriğe katkıda bulunmuşluğum var fakat reddedilen sayım da fazla olduğu için direk ekleyemiyorum. Markanızı ve marka detaylarını bana iletin inceleyip duruma göre bir başlık açmayı deneyeceğim sizin için.