Jarida ve Sahifa her ikisini de kullandım. Diğer temayı sadece inceledim.
Teknik açıdan TieLabs ( Sahifa da ) 3x sürümden 4x sürümüne geçerken büyük bir atılım yaptı. Her iki tema da aşağı yukarı aynı işlevleri görüyor. Ancak Jarida haber ve magazine konusunda daha ön planda Sahifa daha fazla alana hitap ettiğini söyleyebilirim.
Her iki tema da tielabs ın ama sanki Sahifa ya ayrı bir önem veriyorlar gibi geliyor. En son Grid Slider eklediler ki o henüz Jarida da yok.
5x sürümünden sonra Sahifa da özellikle shortcode noktasında biraz daha öne çıkıyor. Ayrıca jarida da 3 lü dikey layout da gövdede ortadaki sütün dar kalıyor. Sahifa da 3 lü layout ta 3 eşit parça gibi kalıyor ve slider 3/3 veya 2/3 şeklinde olabilirken Jarida da 1/3 de kalınca sayfada %50 genişlik kaplıyor.
Boxed versiyonlar genişlik için pixel verme opsiyonları sanırım her ikisinde de yok veya Sahifa da varsa bile şu an net hatırlamıyorum.
Jarida da alınabilir bir tema ancak ben daha çok hakimiyet sağlaması yönünden Sahifadan yana tercihimi kullanırdım.
Bu arada son bir not, haber sitesi odaklı kullanacaksanız Wordpress i unutun. Nihayetinde ciddi sorun çıkartacaktır.