1) Bulunduğum şehir farklı işin yapılacağı yer farklı şehir. Ben işin yapılacağı şehirden mi şirket başvurusu yapmalıyım fark eder mi ?
Tam emin değilim ancak mantıken , alıştığınız yerde çalışma belgesi olmanız gerekiyor. Bu durumda çalışılan yerde resmi kayıtlı yerin gözükmesi lazım.
2) Muhasabeci ile anlaşma zorunluluğu var mı? Muhasabeci tutmadan vergi işlerini fln nasıl halledeceğim nasıl oluyor bu işler ?
Beyannameleri muhasebeciler verir. Siz yapabiliyorsanız sizde verebilirsiniz. Ama ne faturaları işleme ye ne de bunu yapmaya vaktinizin olacağını sanmıyorum. Ciddi aksaklıklar ve yanlışlıklar yapabilirsiniz. Aylık 100-150 TL'den kaçacaksanız bence hiç başlamayın.
3) Şirket firması kurmanın maliyeti yaklaşık ne kadar olur ve vergi levhası fln tamamen işlemlerin halledilmesi kaç gün sürer ?
En fazla 5-6 günde açılış tamamlanır. Fatura basımı dahil Şahıs firması kurmanın maliyeti 600-700 TL tutar. Limited olursa 2000'i buluyor sanırım.
4) Şuan öğrenciyim babam üzerinden sigortadan faydalanıyorum şirket kurduğumda sıkıntı olur mu yine babamın üzerinden mi faydalanacağım yoksa kendi sigortamı mı yatırmam gerekir ?
Babanız üzerinden faydalanamazsınız. Öğrenci olmanız durumu değiştirmez. Aylık 400 TL bağkur ödersiniz.
şahıs şirketi için 600-700tl aylık mı ? ve kazancımızın ne kadar kısmı kesiliyor ?