İlk öncelikle neden Apple sorusunu yanıtlamak istiyorum, daha sonra Mac OS X üzerinden devam edebilirim.

Apple, sade, stabil ve basit cihazlar üretmeyi seven bir şirket, uzman oldukları işleri yapıyorlar, diğer markalar gibi her şeye atlamıyorlar. 5 tane ürünleri var, kendi içlerinde modelleri değişse de sonuç olarak 1 tane amiral gemisi olan iPhone ve diğer ürünleri mevcut.

Ürünlerinin hepsi mükemmel bir mühendislik örneği bence. Tasarım, yazılım ve bağlılık var ürünlerinin arasında.

Apple'ın servis desteği de mükemmel. Apple Store'da her zaman kendinize benzeyen birilerini bulabilirsiniz çünkü. (Türkiye'de yoğunluk sebebiyle çok iyi olmadığı doğru.) Kaldı ki Apple Store'da ürünlerinizin onarımları diğer markalara göre çok daha hızlı yapılır.

Apple sorunlu ürettiği cihazların hepsini kabul eden bir şirket. Geç de olsa, güç de olsa sorunlu üretim olan cihazların değişimini yapıyor. Bu Apple cihazlarının en eski modellerinin bile çöpe atılmaması gerektiğini gösteren bir hareket. Bir ara eski iPod'ları değiştirip, yeni iPod Nano verdiği bile olmuştu.(Bundan ve benzer programlarından yararlandığım çok oldu.)

Değişim programlarını buradan görebilirsiniz.

Neden Mac OS X sorunusuna gelince...

Bence Apple'ın en iyi yaptığı şey doğru donanım ve doğru yazılım yapmak. İnsanlara ihtiyacından fazlasını vermiyor, size 10 GB Ram sunuyorum bu size çok lazım demiyor. Ama size performans ve stabilite garantisi veriyor.

Mac OS X'in kullanımı bence Windows'a göre çok daha basit, hatta eğer MacBook Pro kullanıcısıysanız farenizi çöpe bile atabilirsiniz. Windows'tan Mac'e geçtiğimde ilk öyle yapmıştım. Grafik tasarımla uğraşmadığım için çok lazım olmadı, hatta grafik tasarım ile uğraşan arkadaşlarım bile MacBook Pro'larda ki TrackPad'in işlevselliğine bayıldı.

Mac OS X'ye virüs bulaşmıyor. "Hangi virüs programını kullanmalıyım?" düşüncesine gerek kalmıyor. Birçok programın kurulumu sürükle/bırak mantığında. Bir program kurmak bu kadar kolay.

Mac OS X bir iş bilgisayarı. Anımsatıcılarınızı, takviminizi, notlarınızı, telefonda ki mesajlarınızı, maillerinizi, kısacası iPhone'unuzda yer alan tüm bilgiler Mac OS X'e de entegre oluyor. Hatta Yosemite ile gelen bir özellik daha var ki, Mac OS X'iniz üzerinden telefonunuza gelen aramaları cevaplayabiliyor, hatta oradan telefonunuzu kullanarak arama yapabiliyorsunuz. Aynı şekilde yine telefonunuzu kullanarak Mac OS X'ten mesaj yollayabiliyor/alabiliyorsunuz.

Bir MacBook sahibi olacaksanız eğitim alabiliyorsunuz. One to one üyeliği sayesinde 1 yıl boyunca eğitim alabiliyorsunuz. Üstelik bu eğitimler sadece Mac OS X eğitimi değil, iMovie ile filmler yapmaktan tutun da Final Cut Pro kullanımına kadar detaylı olabiliyor.

Mac OS X uzun süre kullanımda bile ilk güne yakın performansında çalışıyor. Windows'ta ki gibi ay da bir format atmak zorunda kalmıyorsunuz.

Mac OS X'de görüntüler ve renkler daha net. Yine grafik tasarımla uğraşan arkadaşlar bilir.

Ben bir şeyleri tecrübe etmeden sallamayı sevmiyorum. Her ikisini de kullandım. Oyun oynayacak olursam, Windows'tan devam ederim. Ama eğer iş yapacaksam, kesinlikle Mac OS X kullanırdım.