2015 Macbook Pro kullanıyorum. Mac acılışı 2 saniye Windows 6 saniye sürüyor. Aynı şekilde ilk açıldıktan sonra Mac ile chrome 1 saniye Windows da ise 3 saniyede açılıyor. Günde 3 kere açtığımı varsayarsam;
Mac ile Power tuşuna bastıktan sonra internete girmek 3 saniye x 3 kez Toplam: 9sn
Windows ile Power tuşuna bastıktan sonra intere girmek 9 saniye x 3 kez toplam 27 sn
Fark: Günlük 18 saniye x 365 / 60 = 110Dk/Yıl yani Mac da yılda 110 Dk sadece chrome ile internete girdiğinde tasarruf yapıyorum.
Evet senin için zaman önemli değilse boş adamsan işin gücün yoksa "Zaman = Para" değilse evet gerek yok.
Hız istiyorsan 10 saat şarj gitsin istiyorsan hafif olup her yerde yanında taşımak istiyorsan evet sana göre.
Diğer avantajları;
- Retina ekranlar baş ağrısı yapmıyor
- Şarjı baya uzun gidiyor.
- İşini hızlı takılmadan çökmeden sıkıntısız yapıyorsun.
- Artisliği için ekstrası
Kötü yanları;
- Normal pc ye oturdun mu oyuncak gibi geliyor hatta retina ekrana alıştıktan sonra evde ki Led tv nin piksellerini görüyorsunuz size rahatsızlık veriyor.
- Başka klavye ile yazdınız mı "ulan ne dandik klavye" diyorsunuz.
- Kalite bağımlılık yapıyor herşeyin en iyisini almak istiyorsunuz.
- Macbook ile dışarı çıktınız mı sanki üstünüzde 1Milyon dolar varmış da her an birisi gelip sizi soycakmış gibi hissedip bu yüzden yanınızda bilgisayarı taşımıyorsunuz.
İşin özü para kazancaksan al, yok zevk diyorsan gerek yok.
Diğerleri hikaye. İşte bu yoruma tamamen katılıyorum