sana söyle söylim ben etiketleri indexlettiriyordum ta ki 1 hafta öncesine kadar /tag/etiket e baktım hiçbir hit gelmiyor neden dursun duplicate olsun dedim ve ne kadar etiket ve fazlalık varsa no index , follow çektim
Arkadaşlar merhaba uzunca bir süredir kafamı karıştıran bir şey var. Birçok kaynakta etiketlerin önemini yitirdiği hatta kopya içerik algısından dolayı siteye zarar bile verdiği yazılıyor. Bundan ötürü de yoast all in one seo gibi eklentilerde de etiketler için noindex,follow kullanılması öneriliyor. Tabii site haritalarına da etiketlerin dahil edilmemesi cabası. Bunları yazan kaynakların hemen hepsinde de yazılara bile etiket girilmemesi söyleniyor. Ancak ben halen Google aramalarında karşıma sonuçların birçok defa etiket yardımıyla çıktığını görüyorum. Hem etiket kullanmadan bir içeriği alakalı olan birkaç farklı sonuçta nasıl çıkarabiliriz ki. Bu soruların cevabını bilen arkadaşların yardımını bekliyorum eminim ki benim gibi seo'yu fazla bilmeyen birçok kişi de aynı şeyi merak ediyordur.
Teşekkür ederim, forumda seo ve bu tarz konular hakkında çok bilgili onlarca arkadaş var umarım onlarda konuya yazarlar.
Benim de merak ettiğim bi soru, takipteyim.
Kardeş reklam yeri değil burası.
Etiket indexlenmesini bende tavsiye etmiyorum.
Arkadaşlar bir çok kez yazıldı çizildi araştırmıyosunuz, konuyu açan arkadaş direkt aramadan konu açayım demiş ve konuyu takip edeyim diyenlerde olmuş etiket kullanılmalı etiket demek
kategori demektir bakıyorum şöyle çoğu site sahibi durumdan bir haber dolduruyor ne yazıkki kategori nedir ne demektir zaten biliyosunuz bu kadar söyleyim kafi.
uzun vade ve kalite istiyorsanız indexletmeyin ve etiket kullanımını "doğru" yapın.
kısa vade ve hızlı kazanç istiyorsanız istediğiniz kadar etiket girin
etiketler yüzünden er geç sorun yaşanır.
Aynen öyle kardeşim.
Etiketler Google indexine gönderilmemeli. Sadece site içinde kalmalı. Tüm global haber siteleri & yabancı bloglar bu teknikle ilerliyorlar. Yoast, time, teknoranç vs.
Bu siteler, sadece önemli kelimelerde haber yaptıkları için bu kelimeleri kategori olarak yayınlıyorlar. Etiketlere yer vermiyorlar.
Forumdaki SEO'cu arkadaşlar etiketlere değer verebilir, onlarla platonik aşk yaşayabilirler ama bir firma ile çalışırsanız etiketleri kaldırmanızın ne kadar önemli bir ayrıntı olduğunu öğreneceksiniz.
Etiketler noindex edilsin diye değil sosyal medyadaki #hastaglar vazifesini görmektedir bu mantıkta bakarsan sitenize kendinizden başka hastag yada etiket girecek biri yoksa noindex yapmanızında mantıgı yok. Bu işin firma ile yada kişisel kullanımlada alakası yok çoğu bu dediklerimi size söylemeyebilir göremezsinizde araştırabilirsiniz. İşin en sakat yanı duplicate yemektir o yüzden çok temkinli olmak gerekiyor.