Bir arkadaşım var, uzun yıllardır görüşürüz. Bunu nasıl oldularsa aralarına almışlar, çocuk liseden elektrik bölümü mezunu. İstanbul'a, Antalya'ya falan çağırıp, toplantı adı altında binlerce kişiden para toplayarak servetlerine servet katıyorlar. Ve öyle bir gaz veriyorlar ki bu insanlara, kapıdan çıkan herkes kesinlikle zengin olacağına inanıyor. Sizi bu firmaya davet eden 100 kişi ile konuşsanız, istisnasız 100'ünden aynı cümleleri duyarsınız.

1) Çalışma arkadaşlarını kendin seçmek istemez misin?
2) İstediğin saatlerde ve istediğin şekilde çalışmak istemez misin?
3) Bu bir saadet zinciri değildir.
4) Firmamız kesinlikle *********** değildir, inanmazsanız gelin toplantılara. 10.000 kişiyi kandıracak halleri yok ya?
5) Ama bizim hostingimiz sınırsız(!).

Adama diyorum ki, güzel kardeşim, tamam seni kırmayayım, üye olayım. E ben napıcam bana sattığın siteyi? Sen bu siteyle sadece aramıza katılacaksın, başkalarına da satınca para kazanacaksın. Ben bu easy builder ile yapılmış 3 sayfa html siteyi 1000 liraya satamam, 2.000 liraya hangi müşterime satabilirim diyorum, cevap yok.

1 haftadır telefonlarına çıkmıyorum, halen aramaya devam ediyor. Bazıları da durumun farkında, baktılar bu iş olacak gibi değil, saldırıyorlar piyasaya, haybeye giden 2.000'i nasıl kurtarabiliriz diye..

Eğer üye olmayı düşünüpte google sayesinde şu an bu yazıyı okuyan var ise, lütfen ama lütfen uzak dursun. Siz bana 2.000 liralık 3 sayfadan oluşan HTML webtasarım işi getirin, ben size her getirdiğiniz müşteri için Mega gibi 200 lirasını değil, 1.000 lirasını vereceğim, söz veriyorum.