Bir burun ameliyatı hikayesi:
Erkenlik çağından itibaren özellikle erkeklerde burun kemiği orantılı olarak büyümeye biliyor. Bir çok erkekte dıştan belli olmasa bile içten burun kemikleri eğridir.
Bu eğrilik en çok kendini kışın hastalık zamanında belli ediyor. Uyurken sürekli ağızdan nefes alındığı için en basit boğaz enfeksiyonu sürekli kendini tekrar ediyor yada çok geç ve zor iyileşiyor. Tam iyileşiyor 2 hafta sonra tekrar başlıyor. Nefes burundan alındığı zaman, hava ısınıp nemlendiriliyor cigerlere gidene kadar en stabil hale geliyor.
Bir diğer sıkıntısıda burun tam görevini yapamadığı için beyne giden oksijen daha az oluyor. Sabahları daha yorgun ve dinlenmemiş kalkıyorsun.
Bir diğer sıkıntıda horlama olayı yada sesli nefes alma olayı çok sık görülüyor. Hele birde yorgun olunca beyin daha çok oksijen istiyor ve horlama daha çok görülüyor. Hele birde evliyseniz eşinizden bol bol fırça yersiniz.
Tüm bu olumsuzluklar ama özellikle geçmeyen farenjit yüzünden ben bu sonbaharda oldum.
Ameliyat 1 saat sürüyor ama narkoz ve ayılma süreci ile toplamda 3 saat sürüyor.
Hastane odasından, hasta bakıcı sizi ameliyathaneye indiriyor. Geri odaya dönmemiz tam 3 saat sürüyor. Kolunuzda serum oluyor içinde tabi ki ağrı kesici ve antibiyotikleri 2 saatte bir yenisi ile degiştiriyorlar. Narkozun etkisi ile o gece süper uyuyorsunuz. Sabah artık burun zonklamaya başlıyor. Tekrar ağrı kesici yapıp sizi taburcu ediyorlar.
Bir çok doktor tamponsuz burun ameliyatına döndü benim antepteki doktorda tamponsuz yaptı çok rahat geçti.
ilk 4 ay burun şişliği çok yavaş yavaş iniyor.
burnun tam şişliğinin inmesi ve eski haline dönmesi 1 yıl sürecek dedi doktor
Bunca yıl ötelediğime pişmanım. Burun ameliyatı olmayı düşünen yada öteleyen varsa bir an önce olsun. O ilk nefesin lezzeti hiç bişeyde yok ve ilk 1 ay hiç almadığınız kokuları alıyorsunuz o his de çok iyiydi. Sabahları daha dinlenmiş olarak uyanma hisside oldukça iyi.