Değerli r10 üyeleri, bir kaç gün öncesi konu açarak ameliyat olacağımı söylemiştim ve daha önceden ameliyat olanlar, bilgilerini paylaşmışlardı. Olacak arkadaşlar içinde ben bir kaç şey söylemek istiyorum. Bu hissi yeni yaşamış birisi olarak. Buyrun okuyun;
Arkadaşlar ilk gün kan verdim ve tahliller 1 saat sonrasında elime ulaştı. İlk olarak anestezi uzmanı ile görüştüm. Tahlillere baktı ve muayene etti. Aklımda tek 1 soru vardı. Hayatımda hiç anestezi yemedim, bu nedenle anestezi esnasında olurda bir şey hissedermiyim? Kendisi her hangi bir şey hissetmezsiniz diyerek güzel bir şekilde anlattı.
Ameliyata 10 dakika kala beni ameliyathaneye aldılar. Acayip heyecan ve korku vardı. Bu hiç iyi birşey değilmiş. Sebebi ise tansiyon yükseliyor ve vücutta ki kan dolaşımı hızlanıyor dolayısıyla kan kaybı çoğalıyor. Kafama bone geçirdikler ve farklı bir odaya aldılar. İçerisi buz gibiydi. Hemşire bana sakinleştirici vurucam korkmayın dedi ve o esnada görevlilerden birisi Selçuk bey sizi çelik sedyeye geçermisiniz çekiçle işlem uygulanacak dedi. O esnada iğne yapıldı. Hemşire 10-9 diye geriye doğru saymaya başladı. Ayağımı çelik sedyeye doğru attım ve başım dönüyor dedim. Gözlerimi bir açtım ameliyat sonra ermiş ve tam 1 saat sürmüş. Sonrasında 1 gün hastanede kaldım. Gece boyunca devam iğne vurdular ve serum parmaklarımı şişirdi. Sabah taburcu oldum. Burnumda tampon vardı. Hastanede acı yoktu. Lakin taburcu oldum ve iğnelerin etkisi geçti. Baş, boyun, diş ve burnum öyle ağrıyordu ki. Anlatılamaz bir duygu

Yemin ediyorum anamdan doğduğuma pişman oldum. Lakin doktor 1 gün sonrasında beni çağırdı ve geceyi nasıl geçirdim bir ben bir allah bilir. Sabah oldu ve doktora koşa koşa gittim. Odasına girince tamponu çıkaracağını belirtti. Acıyacağını biliyordum ama bir an önce çıkmasını istiyordum. Arkadaşlar tampon çıkarken acıyor evet. Lakin acıdan çok gelicek olan rahatlığı düşünüyorsunuz. Bu nedenle hiç korkmanın bir anlamı yok. Zaten yaşamış arkadaşlar bilirler. Yaşayacak arkadaşlarda zamanı gelince anlayacaklar. Sonrasında sol burun deliğimden devamlı kan gelmeye başladı. Bu kan hala geliyor ve durmak bilmiyor. Bu çok normalmiş. Şu an sadece burnumu birisi sıkıştırıyor gibi hissediyorum ve devamlı kan geliyor. Ameliyat olacak olan arkadaşlar
TAMPON ÇIKANA KADAR ZOR, GERİSİ KOLAY. Arkadaşlar kısaca belirtmek istedim. Umarım okuyanlara yardımcı olur bu bilgiler. Olmak isteyenler bir an önce olun ve korkunuzu yenerek, rahat nefes alacağınız günü düşünün.
Tüm ameliyat olmuş, olacak kişilerin Rabbimiz yar ve yardımcısı olsun. Cümleten geçmiş olsun.
Merak edip açıklama bekleyen arkadaşları davet ediyorum.
@By_tozi;
@mtntk;
@MoonLive;