ertan2002 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selam,

Visual Basic ile VB.Net çok farklı şeyler. VB yi Visual Basic olarak okuyabilirsin kısa yazdım. VB 6.0 artık yazılımda çok geri kalmıştı microsoft da java dan kopyaladığı c# ı piyasaya sürdü, vb 6.0 bilenler de mağdur olmasın diye vb.net i çıkarttı.

Syntax olarak vb 6.0 ın syntaxı ama kütüphaneler tamamen %100 nesneye yönelimli ve .net framework çatısı altında. Temel metod/fonksiyonlar hariç orada yaptığını orada yapamazsın. Mesela hatırladığım kadarıyla vb 6.0 da modüller vardı ama vb.net de o işi artık class lar ile yapacaksın.

Arada teknolojik olarak çok fark var ama syntax aynı olduğu için geçiş çok zor olmaz.

VB 6.0 kitabı okuyarak VB.net de kod yazamazsın dediğim gibi temel şeyler uyuşuyor (for döngüsü gibi)

Öğreneceksen vb.net e başla eğer vb 6.0 temelin varsa, yoksa C# dan devam et eğer .net teknolojileriyle ilgileniyorsan. Ben vb 6.0 dan direk C# a geçtim, ilk başta syntax zor gelse de alışıyor insan bir süre sonra. Önemli olan kütüphanelerini kavrayabilmek
VB.NET'in VB ile tamamen farklı şeyler olduğunu anladım. Benim amacım Visual Basic öğrenmek hepsi bu. Visual Basic ile ilgili ciddi bir kaynak bulmakta zorlanıyorum. Birde diğer sorum şuydu Visual Basic 6 ile Visual Basic 2010 arasında bir fark var mı?