Özel bir üniversitede burslu okuduğumuz zaman giderlerimiz yine de devlet üniversitesini geçer mi ? Yani devlet üniversitelerine harç vermiyoruz, ama kitap ve not parası vs. gidiyor. Özel üniversiteye burslu girdiğimizde bu kitap ve not giderleri devlet üniversitesinden pahalı olur mu veya ne kadar daha pahalı olur ?
Şimdi hocam özel üniversitelerin avantajları çok burslu girerseniz doğru söylemiş hocalarınız. Mesela hem bedavaya eğitim veriyorlar hem kalacak yer üstüne birde aylık ciddi meblağda burs

Ama tabi bunlar için çok çok iyi puan almak lazım. Giderleriniz arkadaş çevrenize göre değişir. Sanırım %5-10 civarında burslu öğrenci alıyor özel üniler yani okulun %90'ı zengin kişiler olacak buda psikolojinizi etkileyebilir siz otobüsle giderken adam son model spor araba ile gelecek. Bunlara takılmam ben eğitimime bakarım derseniz iyidir kimsenin sizi sen burslusun diye ezeceğini zannetmiyorum. Kitap konusu ise %90 ihtimalle ing. hazırlık olacak sadece hazırlık döneminde en az 1000tl lik kitap set vs. aldırırlar size ben ingilizce hazırlığı devlet üniversitesinde okudum 360+360 liralık kitap almıştık 1 yılda.