Sokaktaki dilencileri nasıl ıslah ederiz, sokak hayvanlarına nasıl daha medeni yaşam alanı tain ederiz, insanlarımız nasıl daha medeni ve eğitimli olur, erkekler ve kadınlar arasında fıtrat farklılığını nasıl ortadan kaldırırız.....değil bizim gündemimiz nasıl fakir, cahil, kendine bakmaktan aciz ve yabani ailelere 5 çocuk doğurturuz?

Şöyle bir bakıyorum da ülkede siyasetçilerin gündemine. Konuşulan her şey tamamen bol. Gündem perdelemeye yönelik komik konular. Perdenin arkasında oynanan oyunlar bizim cahil halkımızın canını çok yakacak. Tarih affetmez. Yandaş yargı affeder. Balık hafızalı halk da affeder ama tarih asla unutmaz ve affetmez. Bu ülke nasıl 100 yıl ileri giderizin peşinde değil. Nasıl 100 yıl geri gideriz? Akıl işi mi elbet de ki hayır ama dinde çok para var. Dinde çok oy var. Benim apartmanımda ihlas suresini bilmeyen komşum dindar geçiniyor dincilerin elini eteğini öpüyor. Nazarlanmış. İhlas ve nas felak oku dedim. Namaz kılıyor ama bilmiyor. Onları bilmiyorum dedi. Ne alakası var demeyin. Müslüman la? Hani müslüman ve namaz kılıyor ya. Nasıl bilmez? Bu basit bi örnek. Hepsi aynı. YEMİNLE HEPSİ. Deden kalma dini bilgilerle bu günlere gelmişler. Peygamberimizin annesini adını bilmeyen niceleri. İnsan merak etmez mi, öğrenmez mi? Ama ne gerek var demi.

Araştırmaya ne gerek var. Öğrenmeye ne gerek var? Gelişmeye, ilerlemeye, gerçekleri öğrenip sorgulamaya ne gerek var? Karnın doysun sana yeter. Senin karnın doysun tek. Ülkeyi soyan soysun.

Sonra da neden bu haldeyiz? Bunlar bizim çok medeni günlerimiz. İleride bizi daha nice günler bekliyor. Sen yat uyu. Sadece kendi keyfini düşün. Vatanı sakın dert etme. Nasıl olsa onun yeni bi sahibi var?

Kötüleyenler haklı. Ben olsam ben de kötülerdim. Haa sahi evet şu an kötüledim demi. Pardon. Özür. Yazdıklarımı çürütecekler gelir nassa. Sizdeki pempe gözlük bende yok.