cagatayhan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tekrar belirtmek istiyorum bu firmaların hiç biriyle bir ilgim yoktur sizler gibi kullanıcıyım.

Eğer sizin dediğiniz gibiyse evet ortada bir çalıntı durumu var . Fakat ben şöyle düşünüyorum mevese firması panel kullanımı konusun da sorun çıkarmadığı sürece (programlama da tescil edilen ürünler de bir kod bile değiştirilse ürün değişmiş sayılır.) özel tasarım temalar haricindeki kullanımlar da problem olmayacaktır. okuduğum mesajlar da şöyle bir karmaşa var ürünleri çalınan firmalar scripti çaldı diyorlar halbuki tasarımları çalınmıştır kodlamaları değil (örneğin bulutomo scriptleri asp.net çalıntı denilenler php)
Yaklaşım bir yere kadar doğru fakat olaya objektif bakacak olursak çalmanın büyüğü küçüğü olmaz, bulutomo gibi kendi tasarımını yapan firmalar ya da yaptıran firmalar bu işe emek sarfediyorlar aynı şekilde mevese gibi firmalarda kodlama yaparken emek sarfediyorlar mevese yada başka bir firma sorun çıkartmasa bile ortada emek hırsızlığı var ve alıp satmak ne kadar etik tartışılır, r10 da bir çok satış konusu var kimisi themeforest'tan tema alıp üzerine kodluyor kimisi tasarımıda kendisi yapıyor, kendini bilmezin biri gelip basit bir program ile tasarımı çekip üzerine kod yazıyor ya da her tarafı açık dolu panelleri bulup üzerine giydiriyor ve satışa sunuyor sonuç olarak bu yazılımları satın alanlar mağdur oluyor, bence'de bu konuya acil olarak çözüm bulunması gerek mantar gibi çoğalmaya başladı artık her yerde aynı satış sitesi aynı tasarımlar aynı panel içim bayıldı