JustRulz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
öncelikle ilgileneceğiniz için çok teşşekkür ederim

acil kilo almam gerekiyor , spor yapmaya vaktim yok sürekli çalışıyorum

önerebileceğiniz birşeyler varsa çok iyi olur gece yatmadan 1-2 saat de boşluğum oluyor o kısımda birşeyler yapabilirim spor adına önerirseniz.

O zaman ben size kilo alabileceğiniz besinleri ve nasıl yemeniz gerektiğini belirteyim. Kilo alabilmeniz için ya vücudunuzun kas sistemini uyarmalısınız, yada vücudunuzun harcayıp depolayabileceğinden fazla besin tüketmelisiniz. Günlük yaşamınızda hangi aktiviteleri yapıyorsunuz, hangi şartlar altında çalışıyosunuz bilemediğim için şu kadar şundan yiyin bu kadar bundan yiyin diyemem. Siz bunu zamanla deneyerek çözersiniz ancak. Mesela bu hafta dediğim şeyleri 2 şer tabak yediniz ama kilo alamadınız, demek ki haftaya yada önümüzdeki süreçte daha fazla tüketmeniz gerekecek. Özet olarak mantığınız bu olmalı.

Gelelim besinlere; glikojen depolarınız dolduktan sonra vücudunuzun yağa dönüştüreceği başlıca besinlerden birisi karbonhidrat yani ekmek pilav, makarnadır. Özellikle birlikte yenilecek ve insülin tetikletecek bir besinle doğrudan kilo almanızı sağlar. Mesela 2 tabak pilav ve yanında meyve suyu-kola-gazoz-kuru incir gibi.. Yemekten sonra tatlı yiyin, meyve yiyin. Özellikle akşamları, yatmadan önce bunlar baya bi kilo aldırır. Bunun dışında pastane ürünleri, turşu, süt ürünleri(tam yağlılar) kilo almanıza yardımcı olacaktır. Gün içerisinde seviyorsanız yanınızda sürekli tatlı bulundurun, parça parça yiyin. Seviyosanız kuru meyveler olabilir. Mesela gün içinde fındık ve kuru üzüm ikilisi iyi olabilir yanında kola falan için.. Pek sağlıklı bi kilo alma yöntemi olmasada size aciliyetinizden dolayı kilo aldırır..

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 11:52:44 -->-> Daha önceki mesaj 11:51:10 --

kalitelihostorg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konunu gördüm Diyete başladım

Birşey daha sormak istiyorum. Benim kol bilek çok ince, Çocuk bileği gibi Yaşım: 24

Bu bilekleri napacam ben

Body yaparken 72 kiloda daha kalındı, Şimdi spor yapmıyorum 6-7 aydır kilo 78 öncekinin yarısı kadar Şimdi tekrar diyete başladım iyice incelir bu kırılır ya

Bunun için bilek egzersizleri var, kesinlikle tavsiye ederim. Özellikle ön kol ve bilek egzersizleri birlikte yapıldığında son derece faydasını göreceğiniize inanıyorum.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 11:54:54 -->-> Daha önceki mesaj 11:52:44 --

Beauty adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam pm atmıştım. Sıradayım sanırım bende. Birkaç soru sorup benim proğramada bakacaktınız?

Hocam bana gün içinde kaçta kalktığınızı, hangi işle uğraştığınızı, günlük aktivitelerinizi, spor yapıp yapmadığınızı, ilk olarak hangi bölgelerden kilo aldığınızı, boyunuzu ve yaşınızı yazın, diyetinizi yazayım

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 12:01:30 -->-> Daha önceki mesaj 11:54:54 --

VoyL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Boy: 185

Kilo: 73

Merhaba hocam, boy-kilo oranıma göre baya zayıf görünüyorum ağırlığın yarısı midede diyebilirim, sadece göbek oluşuyor, düzenli kilo alamıyorum. Şekeri sıfırlamak gerektiğini söylemişsiniz sanırım 5 şekerli 2-3 su bardağı çay içmek bayağı kötü etkiliyor onu anladım. Onun dışında beslenmeme o kadar dikkat edemeyecek bir hayatım var. Ne gelirse yiyorum diyebilirim, nasıl uygun ve düzenli bir beslenme planı yapabilirim? İki ay önce kuruyemişlerle destekleyebileceğim bir plan yapmıştım ancak bir ay önce kan verdim ve kolum hala düzelmediği için beklemedeyim. Ağırlık olarak 50kg halter setim var, bununla internetten başlangıç olarak gördüğüm birkaç hareketi yapıyorum ancak omuzlara hiçbir zaman yüklenemedim, kol kasımın kaldırabileceği zorlanabileceği noktayı bilebilirken konu omuz ve kanatlara gelince 5 kiloda bile eziyet çekebiliyorum. Bu durumun nedeni nedir? Forumda bir arkadaşa sordum ağırlık idmanı yapmam gerektiğini söyledi. Kısacası genel bir yardım arıyorum. Şimdiden teşekkürler.

Öncelikle göbek bölgesinin şişliği, tek öğünde aşırı yemekten ve şekerli yiyeceklerden kaynaklanır. Bunların önüne geçip, dengeli karbonhidrat, sağlıklı yağ alımında bulunmalısın. Keza protein içinde geçerli bu dediklerim. Gelelim idman konusuna, anlattıklarına göre sadece kol bölgesine yüklenmişsin ve diğer bölgelerin zayıf kalmış.. Çok zor yada anormal bir durum değil bu eğer çalıştığın halde grlişmeseydi bu biraz daha kötü olurdu. Bu bölgelere daha çok çalışırsan arada ki farkı kapatabilirsin mesela. 3 kol hareketi yaptıysan, 5 sırt veya 5 omuz hareketini süper set ve max kiloda yap. Ağırlık önemli değil sadece maksimum olsun yeter.. Bi zaman sonra o bölgelerinin hem geliştiğini hem güçlendiğini göreceksin. Süper set hakkında bilgin yoksa internetten araştırabilirsin