5-6 yıldır yurtdışında yaşıyorum. Yılda 1 veya 2 kere 10 ar günlüğüne Türkiye'ye geliyorum ve her geldiğimde de gitme gününü büyük bir sabırla bekliyorum hatta erkene mi alsam diye kendi kendime soruyorum. Dolandırıcılık falan filan hikaye onlar her ülkede olan şeyler hatta Avrupa'da dolandırıcılığı göz göre göre legal şekilde yapıyorlar. En basitinden yabancı olduğumuz için bize 100 EURO değerindeki evi 300 EURO'ya itelemeye çalışıyorlar. Türkiye'ye gelen turist kusura bakmasın da araştırsın biraz. Ben nasıl inanmıyorsam o emlakçılara ev sahiplerine, araştırıp daha iyisini dah aucuza buluyorsam onların da yapması lazım. Asıl olay Türkiye'de insanın insana saygısı kalmamış. Trafikte hata yaptığında Avrupa'da dörtlüleri yakar özür dilersin, birisi yol verdiğinde dörtlüleri yakar teşekkür ederin, her sabah aynı otobüse bindiğim için hergün aynı insanları gördüğüm için insanlar bana otobüste tanımamasına rağmen selam veriyor, en basitinden ben avrupada yürüyen merdivenlerde solda sabit bekleyenini görmedim, ya da trafikte sol şeriti kapatıp son sürat giden birisine denk gelmedim. Adamlar sol şeriti sadece araba sollamak için kullanıyor.

Her Türkiye'ye geldiğimde canım ülkem diye geliyorum, dönerken lanet olsun annem babam kardeşlerim olmasa 1 kere bile gelmem diye dönüyorum. Avrupa2nın gözünü seveyim dilencisine bile para yok dediğinde teşekkür ediyor, iyi günler diyor.

Çok üzülüyorum güzel ülkeme ama elden de birşey gelmiyor. Allah Türkiye Cumhuriyeti'ni Türklerden korusun. Bu ülkeyi bu hale getirenler Türklerden başkası değildir. 1 ülkeyi içine almış bir ülkeyiz. 4-5 milyon Suriyeli Türkiye'de, hepsi işsiz aç. O insanları ülkeye alırken kime sordular? Halk oylamasına gidilmesi gerekmiyormuydu böyle bir olayda? Daha neler neler. yazık cidden çok yazık.