DNSZ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
7 De çağırılırsın
12-1 gibi ameliyata girersin
30 dk derler ama doktorların birbirine yaptığı absürt şakalarla, hemşirelere yavşamayla filan 1 saat sürer ameliyat
2 gibi odana getirilirsin
3 de uyanırsın
6-7 gibi susarsın meyvesuyu normal su filan içersin
8-9 yada 10 gibi ağrıların başlar.
önceki gece korktugun için uykun gelir 11-12 gibi uyursun

yani ağrı çekeceğin saat dilimi 9-10 ile 11-12 arası.

uyumadna önce popodan bir iğne yiyorsun hem ağrıyı şıp diye geçiriyor hem de uyku getiriyor.

sabah kalktığında akşama kadar sürekli bir sızı olacak ama fazla değil.

1. iğneden sonrası çok zararlı o yüzden 2 ağrı kesici yaptırmamak için biraz sabret. işin büyüğü geçtiği için korkmazsın diye tahmin ediyorum.

işlem bu şekilde..

Gözüküğü gibi hiç korkulacak bir durum yok işin en önemli ayrıntısı ameliyat esnasında onda da bırak doktorlar korksun.

Şu çok önemli bir ayrıntı: SSK da olsa özel de kesinlikle doktorunu araştır. İnternette bak. Canını emanet ediyorsun. Genel anesteziye girip çıkamayan bir ton insan var misal onu da araştır, genel anestezi doktoru kim filan. Ameliyat kafanda oldugu için doğal olarak normal ameliyatlardan daha riskli. Amaaan tüm doktorlar aynı nasıl olsa deme. İmkanın varsa esenyurttaki ssk hastanesine bir göz at. doktorlarının hepsi psikopat gibi, lecter gibi adamları toplamışlar.. ama adamlar bilgili ve ilgili, google'a adını yazmıştım onlarca yorum cıkmıştı karşıma.

Şunuda belirteyim yoksa içimde kalacak: ameliyattan önceki 2-3 gün: süt, et, yoğurt, nohut, leblebi, muz, elma gibi besinler tüketme bunlar bağırsağı yorarlar 1 günde olsa 2 günde olsa o korkuyla bağırsaklarında da anormalleşmeyi göreceksin zaten, bir de bu besinlerle işini zorlaştırma. Gaz yapmayacak, hafif besinler tüket. Örneğin peynir ve tam tahıllı ekmekle geçir öğünlerini. 4 Gün ard arda bunları yesen hiçbirşey kaybetmezsin bence. Yataktasın, kolunda serum, burnunun üstünde kocaman bez parçası.. Mide durumları kötü olursa işin zorlaşır.
Uzun ve açıklayıcı yorumun için teşekkür ediyorum. Umarım Dediğin gibi olur.
Yarın ameliyat günü heyecan tavan yaptı