Makalemizin konusu
fGallery fotoğraf galerisi eklentisi. WordPress için güzel bir fotoğraf galerisi eklentisi bulmak zordur. Bunun üzerine kendim bir tane yazmaya başlamıştım.
Aslına bakarsanız yarısına kadar da gelmiştim (kategori yönetimi tamamlanmıştı) fakat bu galeriyi görünce bıraktım yazmayı. Çünkü veritabanı tablolarından tutun da yönetim paneline kadar tam benim yapmak istediğim gibiydi her şey. Benim düşünmemiş olduğum artı özellikleri de bulunuyordu(fotoğraflara yorum yapabilme gibi).
Bunun üzerine bu eklentinin dil dosyasını Türkçeleştirdim ve Türkçe karakter kullanılarak albüm yaratılamaması gibi problemlerini giderdim. Sonunda kullanıma ve tanıtılmaya hazır hale geldi. Bu fotoğraf galerisini
h-yamana kurmuştum, örneğini orada görebilirsiniz.
KURULUM - Eklentiyi buradan indirin.
- Paketten çıkan klasörü sitenizin wp-content/plugins klasörüne atın.
- Sitenizin Yönetim Paneli->Eklentiler bölümünden fGallery eklentisini aktif hale getirin.
- Sitenizin Wp-content klasörünün içinde themes ve plugins ile aynı dizine fgallery adında bir klasör yaratın ve CHMOD ayarını 777 yapın.
Buraya kadar her şey standarttı fakat bundan sonraki adım en önemli adımımız. Eklentinin klasörünün içinde
fim_photos.php dosyası var. Bu dosyayı bir metin düzenleyicisi ile açıp kenarda bekletiyoruz. Amacımız bu dosyanın sitemizin temasının
index.php dosyası ile aynı yapıya sahip olmasını sağlamak. Daha sonra index.php dosyamızı açıyoruz. İçi muhtemelen şu şekilde olacaktır.
Kaynak:
WordPress İçin Fotoğraf Galerisi | Webmahsen