rez alayım
özgüvenim saygı değer babam ve saygıya değmiycek yüzüne *** fırlatıldığında yapışıp kalacak nur yüzsüz bir hocam sayesinde orta okul çağlarında zedelenmişti o gün bugündür ikisinede sonsuz saygı ve sevgimi sürekli içimden iletirim
ulan ufacık çocuğu niye rezil edersin bütün sınıfın önünde be hoca ?
Malesef.İşte çok kızdığım nokta bu.Herşeyin temeli ilk okulda atılır.Bu sebeple bazı hocalarıma ve yeri geldiğinde aileme çok kızıyorum.Mesela hiçbir zaman önemli bir karar alırken bir kere bile benim görüşüm alınmadı.Yeri geldi hocalar tarafından derste bile bozulduğum oldu.Ve herşeyin temeli atılırken.İşte en önemli sebebi budur sosyal fobinin.Bu yazıyı okuyan tüm arkadaşlarıma sesleniyorum.Kesinlikle çocuğunuz olduğunda bu söylediklerimi dikkate alın!
Kendine güven verecek şeyler yapman lazım biran önce
Öncelikle özgüven basabileceğin bi kickbox tarzında spor yapman gerekir.
Bi kaç kavga ve tartışma içine girecek arkadaşlar edin taraftar grupları olabilir.
Bunlar fobinin üzerine gitmekle olacak şeyler.Yükseklik korkusu olan bangi jumping yaptığında bu korkuyu yenebilir.
İstanbulun çok tehlikeli bir bölgesinde büyüyüp,bildiğin sokak serserisi olan ama sosyal fobiye gelince benimle aynı durumda olan bir insan tanıyorum. (İnanın inanmayın ama bu durumda olan var) Yani sosyal fobi bahsettiğiniz şeyle çözülecek bir iş değil.Spor yapmak evet az çok faydası olabililr ama tek çözümü düzenli anksiyete ilacı + psikologun yapacağı biliçsel tedaviler.