Daha önce hiç ameliyat olmadıysan; korkulacak cidden hiçbirşey yok. Ameliyat sırasında korkan tek kişi doktor olabilir anca. Genel anestezi yapıldıktan sonra 10 sn içinde offline oluyosun. Geri geldiğinde hiçbi acı, ağrı sızı yok. Aradan 3 saat geçince su vs içmeye başlayınca ağrıların başlayacak, 5-6. saat gibi çok fena ağrıyacak. Fakat akşam olduğu için ağrı kesici iğne alırsın, uyursun. Sabaha da hafif sızlamalar olur.
Acı illaki olacak ama korkulacak düzeyde değil.
Kesinlikle hastabakıcılar yaptırmadan iğne isteme. Uykunun ortasında sızlamaya başlarsa o saatte iğne yapmıyorlar. Dayanacaksın deyip geçiyorlar.
2 kez ameliyt oldum, ikisi de genel anestezi idi. Burun olmasa bile genel olarak hepsi aynı; sen uyuyor olacaksın.
Ben buraya ne kadar korkma yazsam da korkacaksın ama yinede söyleyeyim, için rahat olsun diye demiyorum cidden korkulacak hiçbir tarafı yok.
Çok geçmiş olsun.
Vermiş olduğunuz bilgiler içimi rahatlattı. Şimdi ağrılar başlasa bile hemşire iğne vurmadan, ağrı kesici istemeyeceğim doğru anlamadım acaba? 1 gün müşahede altında tutalağımı belirtti doktor bey. Ona ne gerek var tam anlamış değilim.