Empati kuralım o zaman. Bir kişi önce internetten fiyatlara bakar. Daha sonra bulunduğu bölgede fidan satan ziraat mühendislerinin iş yerleri veya çalıştığı yere sorar. Eğer internette uygun ise alır. Kısacası bir kişi direk internetten fidan satinal yazmaz. Fidan fiyatlari yazar. Durumu değerlendirir ve ona göre bir yol izler.
arkadaşım olayı "fidan fiyatları ve fidan satın al" olarak değerlendirme. fiyatı ya da fiyatları şeklinde yapılan aramaların satışa dönüşme yüzdesi diğer aramalara göre daha iyi olabilir zaten olmalıdır da. ancak "satın al" satışta direk etkilidir.
örneğin 2 arama söyleyeyim sana:
leylandi fidanı fiyatları
leylandi fidanı satın al
hangisi daha çok alım yapar dersen "satın al" daha çok alım yapmaktadır. bunu sitemizdeki istetistiklere göre söylüyorum. fiyatları araması daha fazladır ama satın al'dan gelen siparişi genelde vermez.
bende internette bir çok şeyin fiyatına bakıyorum ancak fiyatına baktığım her şeyi almıyorum. satın al diye aratıyorsam, zaten amacım belli uçarı kaçarı yok. fiyat uygun, siten güvenilir, sıralamanda iyiyse o satış gerçekleşir.