t4ko adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar

Bugün sabah 9.45 sularında üniversiteye doğru hareket ediyordum. Yokuş olan yol üzerinde daha önce aşağı inerken ceza yedim, 70+7 hız sınırı var ben 79'dan ceza yemiştim.

Şimdi tekrar yokuştan çıkarken son anda radarı fark ettim. Ters istikamette duruyordu. Aşağıda olayı az çok anlattım resimde.

İçim içimi yiyor acaba ceza yedim mi durduk yere diye. 79 hızındaydım polisi 150 metreden gördüm tak 70 e kadar düştüm hızı. Daha ekip yeni yerleşiyordu mekana, ileriye duba koymuşlardı fakat herhangi ikinci polis aracı yoktu durduracak. Trafik cezasını gerçekten yedim mi bilgisi olan arkadaşlar yardımlarınızı gösterir misiniz..

Önümde sağda doblo vardı, bayağı hızlıydı o kesin yedi cezayı farkında değil.. ben solda bulunuyordum, polis ise sağ şeritte konuşlanmıştı. Acaba sistemi kurmaya mı çalışıyorlardı, yeni yerleşmişlerdi çünkü ileride bulunan dubalarda polis yoktu.

Radarın beni görme ihtimali sizce var mıdır, yani o kadar uzağı görebilir mi?

Her cevaba r10+ vereceğim, şimdiden teşekkürler.
ByMaster adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yeni kuruyorlar ise daha ekipman hazır olmayabilir.
cagatay_55 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Trafik ceza sorgulama ve açılan sayfada

realmerciless adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam eğer ceza kesmeye hazır haldelerse 150 metre seni kurtarmaz ama ekipmanı kurmakla uğraşıyorlarsa büyük ihtimal ceza yememişsindir.
Seyranli adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1km farkla bile ceza yedim, üstelik hızımın maksimumdan düşük olduğundan emin olmama rağmen bile yedim

normal şartlarda o mesafede yavaşlasan bile ceza yersin ancak yeni kuruyorlarsa bence yazılmamıştır. Yazılmışsa 1-2 hafta içinde ikamete gelir ceza, internete çok geç ekleniyor.
Royna adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
mesafe olarak ceza yiyeceğe benzemiyor ama bellide olmaz
DNSZ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Günlük ceza direk düşüyor diye biliyorum. İş yerinde araçları takip ediyorlar hergün, hangi işçi ceza yemiş vs.
Yazdıklarınıza göre ceza yiyeceğinizi sanmıyorum.
Jeep adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Anlattıklarınıza göre yememişsinizdir diye düşünüyorum. Bu arada ruhsat olayı için de ben arabaya bırakmamanızı tavsiye ederim.
Revexserv adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
mesafeyle alakası yok 150 metreden her türlü ölçer. Ekipmanında kurulu olması diye birşey yok araç içerisindeki kamera açıkda olabilir. Bunu bilemezsiniz. Trafikden öğrenin forumdaki adamlar nerden bilsin.
turkstar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
%10 ceza yemiş olabilirsin oda şansina diyelim %90 ceza yememişindir
GoogleChrome adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
açıkçası polisten polise değişiyor kimi göz yumabiliyor 3-5 km hızlı gidilmesine ki sizde çok aşmamışsınız ama biraz daha katı bi polisse ve sistem kuruluysa direk verir cezayı.
webzegs adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hız sınırının 80 km/h olduğu yolda 81 ile radara yakalanıp ceza yediğimi bilirim. Konuda anlatılanlara göre ceza yeme ihtimalin var. İleride duba vardı polis yoktu demişsiniz ancak bu kesinilkle ceza gelmeyeceği anlamına gelmez. İnşallah gelmez diyelim ben çok çektim cezalardan siz çekmeyin
fikirdanis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
O saater trafik ekiplerinin ceza kesme ve kota doldurma saatleri oluyor genelde cihaz kuruludur hızın yüksekse ve şirket aracı tarzı linea clio fluence vb tarzi araç kullanıyorsan yazmışlardır
Netapi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Polis radar sonrası çevirmedi ise ceza yememişsindir. O tür radarlar hız tespiti yapıyor ve 500 metre ileride duran ekip hız sınırını aşan aracı cevirip ceza yazıyor eğer hız tespiti yapan kameradan veya gezici radara yakalanırsan onlar foto çekip ceza kesiyor.
loc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şimdi şöyle bir durum da var. Sadece 1 kameradan normal hızda geçsen bile ceza yeme ihtimalin var. Nasıl dersen eğer güzargah üzerinde başka bir kamera varsa iki kamera arasını geçtiğin süre de hesap ediliyor. Yani kamerayı geçtim burda basayım ilerde yavaşlarım dersen yine yiyorsun cezayı.
Bityavrusu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Polis arabasını gördüysen her şey çok geçtir derler.
Ne kadar doğru sizden görücez
Yeniceri adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar lütfen yanlış bilgi vermeyin. Radara göz yumacak polis yoktur. Eğer görmezden gelirse kendi başına iş alır. Çünkü herşey kayıt altındadır. Trafik polislerinin ceza kotası diye birşeyi yoktur. Araç ve sürücü sorgulama kotaları vardır. Aracın cinsine göre ceza yazma olayına hiç girmeyeyim. Yazınızı okuyunca zaten saçma olduğunu göreceksiniz.

Konu sahibi, eğer söylediğiniz gibiyse yazılmamıştir. Muhtemelen yeni ayarlamalar yapılıyor. Fakat çevirme ekibi olmadan yapılan radar uygulamaları mevcut. Bunu da unutmayalım. .
project42 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam ceza kotası diye var benim arkadaş istanbuldaydı atletle kamyon süren abiye bile ceza kesmişler kota dolsun diye bayram zamanı eline kagıt tutuşturmuşlar bunlar ne diye maaaşın nasıl çıkacak aslanım diye salmışlar garibimi bende sizin gibi düşünüyordumda yalan söyleyemecek türden bir arkadaşım bunu diyen
Yuztb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba hocam.
Korkmana geek yok aynı durumlarda bende 3-4 defa denk geldim ve yaklaşık 7-8 ay oluyor halen ne bir ceza kağıdı geldi nede bir cezam çıkıyor.
Polisler seni çevirip durdurmadığı sürece cezanbın gelme olasılığı ise %10'dur.
ali13 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Polisler durdurmadığına göre yememişsinizdir bence
MetinGumus adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir doblo kullanıcısı olarak yazıyorum; eğer ibreyi tam 79'da gördüyseniz gerçek hız muhtemelen 77 ve ya hemen altında gözükecektir. (Ama kesin 79'da gördüyseniz ve 79'u öncesinde geçmediyseniz...)

Sisteme anında düşmez, bir kaç gün içerisinde görebilirsiniz. Eğer tanıdık polis varsa (konuda bir arkadaş yardımcı olacakmış) anında görebilir. Ceza evinize şehrinizin durumuna göre 2 haftaya kadar gelir, daha da gecikebilir.

Ben de geçtiğimiz yaz dobloyla 70'lik yolda (çevre yolu, risksiz, düz) 117 km ile katlamalı ceza yedim. 79'la girmiş olsam çok daha fazla koyardı sanırım, tek tesellim bu olmuştu. Geçmiş olsun.

Onlar eskide kaldı, cezalar plakaya kesiliyor ve yakışıklı fotoğrafınız ile direkt nüfustaki adrese postalanıyor. En güzeli.. Yok çorba parasıydı, rüşvetiydi ortadan kalkıyor, işler daha hızlı yürüyor, yolculuğunuzu da bölmüyorlar sağolsunlar.
AhmetKofali adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Belli olmaz fakat ceza yememiş de olabilirsin
abdullahercan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ulusta kırmızı ışıkta ambulansa yol vermek için sol şeritten sağa geçtim(ışıkta ilk sırada ben vardım) ceza kesmişler geçen gün eve geldi kağıdı.

Buna nasıl itiraz edebilirim, yol üzerinden trafik polisinin tekine durumu anlattım ambulans geçerken ışıklar otomatik olarak sarı oluyor ceza kesilmez dedi.

Ne yapabilirim bu durumda ?
CeRo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam, radarın ilerisinde çevirme varmıydı ?

Beyler tartışmayı bitiriyorum

@t4ko; hocam plakayı bana vermişti . Sorgulattım .

Tekirdağ Çorlulusunuz .
Tayfun Ak****n (belki bir mahsuru vardır diye gizledim )
En son yediğiniz cezayı 2014 te yemişsiniz yani içiniz rahat olsun 2015 de cezanız yok .

En son yediğiniz = 30.07.2014
Saat : 04.42
Eskişehir- Bursa yolu 12. km
123 km hızla radara girmişsiniz
172 ceza yemişsiniz.