Elinizde belli kategorilere göre ürünleriniz var.
Ürün-1 ve Ürün-2'den 50'şer tane var diyelim e bunlar Kategori-1'e ait.
Toplam Kategori-1'de kaç ürün var diye baktık ve 100 olduğunu gördük.
buraya kadar doğru hocam. benim ki bir stok sistemi sayılır. üretim yapılınca ürünmiktarı toplanarak kategorinin toplam sütünü açim oraya eklensin. ben toplamı güncellemekde istiyorum. sevkiyat oldu ben doğal olarak ordaki toplam sütündan giden miktar kadar düşürdüm günceledim atıyorum o ürün kategorisine yeni bir üretim yapıldı ve 100 ekledi. güncellenen miktar üzerinden toplayarak o 100 kg da üstüne eklensin.
yani toplam kategori önce 100 dü sonra ben sevkiyat oldu güncelledim 50 ye düştü. sonra üretim oldu 100 kg daha eklendi stokta gösterilen değer 150 olsun. mümkün olmazmı böyle
Kodlama yapısını bir miktar değiştirerek yapılabilir ama şahsi fikrimde saçma olur.
Hangi üründen stok çıkışı yapıldıysa o ürünün miktarını azaltın, kategori toplamı zaten azalır.
Sonra da yine hangi ürüne ürün girişi yapacaksanız o ürünün miktarını değiştirirsiniz yine kategori toplamı değişir.
Ancak stok takip sistemi için yine bu kodlama yapısı uygun değil.
Ürün ve kategori tabloları dışında bir de stok tablosu olması gerek.
Hangi kullanıcı (opsiyonel) hangi ürüne hangi miktarda ne zaman ürün girişi ve çıkışı yaptı gibi verilerin girilmesi için.
Bu bilgiler olmazsa stok takip sistemi olmaz diye düşünüyorum.