Tweaker adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
boy 1,75

kilo 100

sadece zayıflamak istiyorum

Zayıflaman için gerekli önerileri yukarda bir kaç arkadaşla daha paylaştım sendenuygulayabilirsin. Ama kilon fazla değil olumsuz düşünme

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 13:01:18 -->-> Daha önceki mesaj 12:57:23 --

chnyrdkl adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Boy , 1.82
Kilo 84
Evde ağirlik aletleri var onlarla calisiyorum ama pek verimli olmuyor
Ne yapayim hocam sizce?

dışarıda bi yerlerdeyim >tapatalk

Kilon ve boyunun oranı çok güzel, yağ durumunu bilmiyorum ama olsada büyük bi fark yaratmaz. Şayet kesinlikle iyi bir spor salonuna kaydolmanı tavsiye ederim. Çünkü elindeki ekipmanla pek ileriye gideceğini sanmıyorum. Bir kas grubunu 8-10 şekilde çalıştırmak varken evde boşuna yorulma.. Çünkü boyun ve kilon çok müsait evde zaman harcama derim.. Güzelde bi beslenmeyle çok iy yerlere gelebilirsin

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 13:09:19 -->-> Daha önceki mesaj 13:01:18 --

Saudakur adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Özellikle şu kilosu 60 70 civarlarında gezip. Sadece protein ağırlıklı beslenip fitness yapan kişiler yol katetmeyi beklemesinler. Konuyu açan arkadaşımıza teşekkürler öncelikle bende bu sporu 3 yıldır yapan birisiyim yaptığım yanlışlıkların en büyüğü anlatmaya calıştığım şeydir. Karbonhidratları çok es geçiyorlar bazı vurdum duymaz hocalarında yaptıkları şeylerden birisi bu 60 kg adama beslenme programı yazıp sadece protein ağırlıklı besinleri öneriyolar , Bu sefer adam üstüne üstelik o kilosu ile ağırlık calışıp sadece protein ağırlıklı beslenince dönüyor cubuk krakere. O yüzden arkadaşlar eğer aşırı derecede zayıf iseniz fitnessin ilk yılında sağlam bi bulking dönemi geçirmelisiniz , Bulkingin ne olduğunu yazıp araştırıp çeşitleri ile öğrenebilirsiniz. Ondan sonra temiz protein ağırlıklı parçalamaya yönelik calışmalısınız. Ve en önemlisi karbonhidratlarda proteinler kadar önemlidir es geçmeyin.

İlk sene bulking döneme girmek için çok çok erken bi dönem bulking ülkemizde çok yanlış anlaşılan bi dönem. Bu dönemde kas büyürmek yerine göbek büyüten arkadaşlarımız var.. Bulking döneminin amacı kasını büyütmeye yönelik çalışmalardır, yağlanmaya yönelik değil. Yada bu dönemde tatlı tuzlu yağlı yiyecekler yenmez, kalori alımını idmanınıza göre yüksek tutarak adelenin rahatlaması atrofiye uğramasını engellemektir. Hipertronin maksimum olması gereken bir dönemdir.. Ki bunu ilk senelerde hiç bir sporcu arkadaşa önermem. Yeni başlayan arkadaşlar en az 1 sene (bu çoğu zaman 2-3 seney bulmaktadır) vücudunu tanımaya yönelik çalışmalar yapmalıdır.. Daha bedenini, kas yapısını tanıyamayan birisi onu büyütmek için ne yapabilir ki.. Bu yüzden ilk dönemlerde mutlaka profesyonel sporculardan yardım alın arkadaşlar..