gokhankoclar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herşeyin mutlaka sırrı vardır, ve kim olursa olsun ne kadar yardım ederse etsin kendi sırrını veremez.. Disiplin en önemli faktör o konuya kesinlikle katılıyorum ama disiplinden sonra gelen şey deneme yanılma yöntemidir. Yaradılış gereği her insan birbirinden farklı metabolizmaya, kas gruplarına sahiptir. Ve her idman şekli her beslenme her insana uymaz. En iyisi insanın kendisini keşfetmesidir, ona göre idman yapıp beslenmesidir. Ayrıca bir çok internet fenomeninin tavsiyelerini samimi bulmuyorum.. Çünkü insanlara örnek olurken daha kötü yollara sürüklüyorlar. Herkes cenk hocaya bakıp onun gibi olacağını sanıyor ama maalesef hiç bi zaman onun gibi olamayacaklar..
Cenk hoca daha old school bilgiler veriyor doğruluğu olanda var ama çoğu bilimsel değil.Bilimsellik açısından kesinlikle Savaş Cebeciyi tavsiye ederim 200 küsür videosu var her konuyla ilgili kim ne derse desin bu adam Türkiyedeki çoğu algıyı değiştirdi insanları bilinçlendirdi.
Zaten bir sporcunun kendi vücudunu tanıması 2 yıl sürebiliyor ben gidip direk 3.şahısların dediğini yapın demiyorum zaten ama en azından herkesce kabul edilmiş beslenme makrolarını uygulasınlar.
Gidip protein tozu şunu bunu alacağına günlük kalori ihtiyaçlarını tespit edip kaliteli karbohhidrat & yağ ve protein ile bunları elde etmeye baksınlar.
Vücut zaten yolunu buluyor ondan sonra.