MeLaNKoLia adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba.

Boy - 182 cm

Kilo - 59

En az 10 kilo almak istiyorum.

Et balik tavuk pilav kuru meyve ne varsa affedersiniz hayvan gibi yerim yedikce kilo veriyorum.

Öncelikle şunu belirtmem lazım, yiyorum diyosun ama porsiyon durumu ne, ne kadar yiyosun.. Ölçüsü çok önemli önce bunu tartışmak lazım.. Şayet ölçüleri doğru tüketmene rağmen kilo veriyorsan bunu mutlaka bir doktora danışmalısın. Çünkü troid veya h3 dediğimiz hormon seviyende problem oluşabilir. Daha önce öğrencimin boğazında kitle çıkmıştı. Mutlaka doktora görünmelisin. Eğer yemek ölçülerinde sorun varsa spor ve güzel bi beslenme programı ile bu sorun hallolabilir.. Sana tavsiyem bi müdet yemek gramajlarını artır, yemek esnasında insülini tetiklicrk yiyecekler tüket. Mesela yemek öncesi veya birlikte kuru incir vs ye. Yemekten sonra mutlaka tatlı yada çikolata tüket. Doğru bir beslenme tarzı değil ama bir dene bakalım yağlanmaya başlayacakmısın.. Eğer yağlanmaya başlarsan bil ki beslenme ölçülerinde problem var ama hala kilo veriyorsan doktora danışmanda büyük fayda var..

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 15:30:21 -->-> Daha önceki mesaj 15:23:30 --

selcuksepetci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Güzel konu olmuş umarım suplementler hakkında bilgisi olmayanlar doluşmaz

bende 7 aydır Vg sporuyla ilgileniyorum gayet güzel gidiyor ancak kilo problemi var hala başladıgımda 57 şuan 65.5, boy 175cm çogunlukla normal yedigimin üstünde yiyorum ancak çok çabuk eriyor iştahda düşük.

sizin tavsiyeleriniz nelerdir herhangi bir diyetsiyen testlere sokabilirmi gitmemi tavsiye edermisin

Birncisi idman yapmayan birisinden asla diyet veya idman tavsiyesi alma. Bunun dışında 7 ayda aldığın 8 kilo güzel bir rakam. Biraz yavaş alıyorsun ama büyük ihtmalle beslenme programında sıkıntı vardır. Birincisi sabah yumurta sayını artır. Eğer tüketebilirsen 100 gr yulaf ve yanına 3-4 tane kuru incirle birlikte tüket. Protein alımını saatlere böl. Bi oturuşta tüketeceğin protein en fazla 150 gr olsun. Yaklaşık kasların protein sentezi 30-35 gr. Dır buda yaklaşık 150-200 gr et'e denk gelir. Mümkünse proteinini artır, 2 saatte bir 100-150 gr tavuk yada balık tüketmeye başla. Eğer hacim almak istersen ton balığına yönelebilirsin. Karbonhidratı 2 ye böl ve minimum günde 400 gr tüketmeye çalış. İdman sonrası mutlka yanına basit şeker al, meyve suyu kuru incir fark etmez. Hemen ye. Eğer maddi durumun varsa creatine de sana fayda sağlar. Hem güç verir hem kilo alırsın. Onun dışında doktorluk diyetisyenlik bi durumun olcağını düşünmüyorum.