Kendinizce doğru düşünüyorsunuz ama;

1- Son yıllardaki saldırı çeşitleri, saldırı boyutları hakkında hiç araştırma yaptınız mı ?
2- Firmalara ne tür saldırılar geliyor ya da ne kadar boyutta saldırılar geliyor ?
3- Bu saldırıları engellemek için ne gibi yatırımlar gerekiyor ?
4- Bu yatırımların firmalara verdiği maliyet yükü nedir ?

bu soruların cevaplarını aramanızı tavsiye ederim size. İşte o zaman saldırı geldiği için hizmet neden kapandı bunu sizde net bir şekilde anlayabilirsiniz. Onlarca saldırı çeşidi var. Gelen saldırının boyutunu hesaba bile katmıyorum daha. Saldırıları engellemek için fiziksel firewall kullanmak gerekir.Bu cihazların maliyetleri ve lisanslama ücretleri oldukça yüksektir.Ayrıca her firewall her türlü saldırıyı da engellemez. Firmanın fiziksel firewall hizmeti vardır ama HTTPGET saldırısını engellemiyordur mesela. Bu durumda eğer gelen saldırı tipi HTTPGET ise o saldırıyı engelleyemez. Buna elbette bir çözüm bulmak gerekiyor. Firmalar buna çözüm bulamaz saldırı geliyor ise kapalı kalırsınız demek istemiyorum ama sunucuya saldırı var "KOMİK" bir cevap değil açıkçası bunu anlatmak istiyorum.

Firma buna nasıl bir çözüm bulur orası ayrı bir konu. Ancak kenara çekildiğini sanmıyorum.Zaten sizinde konuda söylediğiniz gibi "sunucuya saldırı geliyor engellemeye çalışıyoruz" şeklinde bilgi vermişler. Eğer saldırı kime geliyor tespit ederler ise zaten gerekli işlemi yaparak saldırıyı engellemiş olurlar.Ancak saldırının paylaşımlı bir sunucu üzerinde kime geldiğini tespit etmekte kolay değildir.

Şu anda basit bir forum sitesinden bile bir saldırı scripti alarak orta okul çocukları bile saldırı yapabiliyor. 5 yıl önce saldırı alıyoruz şeklinde bir bahane duymamanız (size göre bahane tabii ki ) bu nedenle normaldir.Çünkü 5 sene önce bu denli saldırı çeşidi yoktu ya da herkes istediği gibi saldırı yapacağı bir yazılımı basitçe bulamıyordu.Bu işin ehli insanlar istediğini yapıyordu. Ancak şu anda basit bir script ile orta okul - lise talebelerinin bile saldırı yaptığı bir çağda yaşıyoruz