Merhaba arkadaşlar.
Kafama takılan birkaç konu var sizlerle paylaşmak ve danışmak istiyorum.
Yıllardır sorunsuz ve neredeyse %100 uptime ile hizmet aldığım bir hosting firması var. R10'da da herkes sevip sayar kendilerini. Reseller paketim var, yani paylaşımlı hostingde. Ancak son 1 aydan beri 2 günde bir kapanma, bir gün tamamen kapalı kalma gibi sorunlar meydana gelmeye başladı. Ticket attığımda ise "Sunucuya saldırı var engellemeye çalışıyoruz" gibi cevaplar alıyorum. Saldırı alan benim sitem değil ancak kapalı olan benim sitem. Ben buradaki rahatlığı anlayamıyorum. Hosting satın almak, "Sen şimdi şu hostingi al, açıkken açıktır ama saldırı alır kapanırsa artık yapacak birşey yok." gibi bir mantık üzerinde mi yapılıyor? Ben 2005 yılından beri bu işin içindeyim, o zamanlar kullandığımız free hostingler bile 7/24 açık olurdu. Şimdi yıllık yüzlerce lirayı yatırdığımız firmalardan "Sunucuya saldırı var" diye komik cevaplar alıyoruz. Yani ben zaten o parayı hosting firmasına benim sitelerimi host et yani barındır diye veriyorum. Bir problem meydana geldiğinde kenara çekileceksen bu işin hiçbir mantığı kalmıyor. Kendi sorunumla kendim ilgileneceksem OVH'dan aylık 1'ya sunucu alırım, kendi apache'mi php'mi kendim derlerim, kendi sunucumu kendim yönetirim o zaman. Ben bu işlerle uğraşmayayım diye para verirken, konu bu işlere geldiğinde kenara çekiliyor firmalar. Ve bu dediğim konu son 2-3 yıldır var. Ben daha önceki zamanlarda hosting şirketinden "Saldırı var halletmeye çalışıyoruz" diye bir bahane hatırlamıyorum.
Bu konudaki fikirlerinizi merak ediyorum,
Sevgilerimle.