gokhankoclar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle şunu söylemek isterim sana, kilo almak çok çok zor bir iştir.. Çünkü kilo alımı altında yağlanma, su tutma gibi pek çok faktör yatar. Önemli olan aldığın kilonun kaliteli olmasıdır, bunun içinde spor senin vazgeçilmezin olmalıdır. Kas ile kazanacağın kilo sana hayatın boyunca eşlik edecek ve sağlıklı kalmana yarayacaktır. Bunun için beslenmene çok dikkat etmelisin ve senin için en önemli yiyecekler kompleks karbonhidratlar (makarna,prinç,bulgur,yulaf ezmesi gibi), sağlıklı yağlar(özellikle kuruyemiş, zeytin yağı gibi) ve hayvansal proteinler(kırmızı et, yumurta, tavuk,balık). Bunun üzerine spora başlarsan sana kilo aldırabilecek bi diyet yazabilirim (bana boy,kilo ve boydan resmini atabilirsen) neyi nasıl yemelisin, nasıl idman yapmalısın daha net yardımcı olabilirm

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 12:16:39 -->-> Daha önceki mesaj 12:14:05 --

Kesinlikle boş vakit kaybetmiş olmazsın. Aksine atletik bi fiziğe ulaşman şuan için çok kolay. İyi bir beslenme programı ve idman programı ile 3-4 ay içerisinde çok sıkı bi fiziğe sahip olabilirsin yağ durumunu bilmiyorum ama yağ fazla ise önceliğin kilo vermek olsun, hacim almak çok kolay
Hacim almak kolay hocam daha önce body yaparken hacim almıştım,73 Kiloya çıkmıştım sporla, bıraktım, Sporsuz normal kilo aldım 78e çıktım
Yag var vucut'ta biraz zayıflarken hem yag yakayım hemde body ile sıkılaştırma yapayım düşüncesindeyim fakat bu doğru olurmu emin olamadım