digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ne kadar zamandır forumdasın bilmiyorum. Ama bana referans sorduğuna göre yeterince uzun zamandır değil. Benim görevim kimseyi bilgilendirmek değil.

Yaptığı için felsefesini anlamayan insanların böyle konular açmasını garip karçılamıyorum artık.

Seoda garantinin ne olduğunu da seo'nun ne olduğunu anlamadığınız gibi anlamamışsınız.

Adamların ilk sayfa garantisi sizi sonsuza kadar orada tutmak anlamına gelmiyor.

Seoda ilk sayfa ya da ilk sıra garantisi veren adam, belirli bir ücret karşılığında belirli bir sürede sitenizi bu sıraya taşımaya garanti verir. Eğer vaadedilen sürede vaadedilen sıraya gelmezseniz anlaşmadaki koşullara göre ücret iadesi yapılır.

Yani seo uzmanları sitenizi bir sıraya getiremezlerse sizden aldıkları ücreti geri ödemeye garanti verirler, senin o pozisyona kesinlikle geleceğine değil.

Sen televizyon alırken bu televizyonun bozulmayacağına garanti veren firma yok. Garanti, cihaz bozulursa tamirat veya ücret iadesini kapsar.

İşin diğer kısmı. Ben seo hakkında çalışmaya başladığım ilk yıllarda durum çok farklıydı. Google her sene sistem değiştirdi bazen senede bir kaç defa değişiklik yaptı. Bu değişiklikleri takip edip uyum sağlayabilen adamlar seo uzmanıdır.

Sen ise modası geçmiş seo tekniklerini uygulayıp artık seo işe yaramıyor diyorsun.

Oysa söylemen gereken işe yaramayan teknikleri allayıp pullayıp satan adamlara dikkat edin demek. Çünkü seo tanıtım yazısı almak footer backlink almak değildir. Seo algoritmanın gerektirdiği istatistiksel verilerinizi rakip sitelerin üzerine standart sapmanın altına taşımaktır.
ben yapmıyorum seo bu yapılmamış hali burayı yanlış anlamışsınız eskiden bende yapardım dedim.artık işe yarayıp yaramaması bir yana güncellemede dalgalanmada link alan seo yaptıran site sahiplerinin telaşa kapılmadığını kim söylüyebilir !!