myqatsel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayır daha fazla aratılmış değil, ben bu yazdığınızı görmemiştim. Arama hacmi daha yüksek demektir Trends'te. Trends toplam arama miktarı ile ilgilenmiyor. Aranma hacmi ile ilgileniyor.

Kısaca şöyle anlatayım;

2004 yılında Trends başlatılmış. 2004 yılının Şubat ayında Birleşik Arap Emirlikleri'nde "rent a car" diye 100 kişi aramış diyelim, Mart ayına gelindiğinde bu sayı 200 olduğu zaman Trends; Şubat ayına 50 puan, Mart ayına 100 puan verir. Puanların üst sınırı 100'dür. Yani TARİH BOYUNCA EN ÇOK ARANMAYI HANGİ AY ALMIŞSA O AY 100 PUANDIR, DİĞER AYLAR O 100 PUANIN ARANMASINA GÖRE DEĞİŞİR.

Siz bu verileri ülkeler ile karşılaştırdığınız zaman bu veriler değişmez.

Yani Birleşik Arap Emirlikleri kendi içerisinde Mart ayında 100 puanı almıştır. ABD'de ise diyelim ki Şubat ayında 1 milyon kişi "rent a car" diye aradı; Sonra Mart ayında 1 milyon 100 bin kişi aradı diyelim; İki verileri ile birbirleri ile karşılaştırdığın zaman Birleşik Arap Emirlikleri yüzde 100 arttığı için ABD'nin verilerinin üzerinde görünür.

Kısaca şunu diyorum, Trends arama rakamıyla ilgilenmiyor; Aranma hacmi ile ilgileniyor. Aranma rakamı; aranma hacmine doğrudan etki yapsada; önceki aramalar(gün-ay-yıl) asıl ölçektir.
Öncelikle cevabınız için çok tesekkur ederim.
Ancak kafama takılan bir konu var.

Benim Trendsten anladıgim sudur. Son 7, 30, 90, 2014 yada belirlenen iki tarih seçtigimizde, o zaman araliginda yapilan arama en yuksek alinan gun yada ay 100 secilerek diger zamanlar bu degere gore degerleniyor. Yani puanlama tüm tarih boyunca elde edilen bir gune gore yapilmiyor. Misal son 30 gunse son 30 gun icindeki istatistikler kendi arasinda puanlaniyor. Yani son 30 gun verisi icin tum tarih boyunca alinan bir 100 puanlik arama hacmi baz alinmiyor ben boyle dusunuyorum. Bu ayni sekilde sehirler icinde bu sekilde. Sehirlerde bolgesel hacim kisminda yer aliyor.

Simdi sizin orneginizde, ana sayfada, ulke belirtmeden bir arama yaptigimizda, yine bolgesel hacim kisminda ulkeler yer aliyor. Ancak sizin verdiginiz ornekte hacimi onceki ay degisim oranina gore belirlediginizi gordum. Sanirim tahrih boyunca alinan 100e gore yapildini belirttiniz. Ozaman son 7, 30,90 gun hesaplanirken bu sistem nasil hesaplaniyor. Son 30 gun sectik ve bunu tarih boyunca en yuksek hit alan bir aya gore kiyasladi. Peki son 30, 60, 90 kiyaslanirken nasil hesaplaniyor.

Kisacasi sizin bu anlatiminiz ile ulke secmeden cikan bolgesel hacim kismindaki ulkeler ile, ulke secip bir kelime aratip bolfesel grafik kisminda yer alan sehirlerde yer alan puanlamanin farkli hesaplandigi hissine kapildim.

Yorumunuz icin simdiden tskler