opencart ile denemedim ama olması muhtemeldir !
:d:d:d:d:d:d:d:d
EDİT Gülmemin nedeni

şunu şurada açıklayım da herkesin içi rahat etsin
Gülmemim sebebi seo araçlarından edindiğiniz bilgiler ışığında kendinizi pazarlıyorsunuz seo konusunda ara ara yazılarınızı görüyorum iyi güzel hoş yazıyorsunuz, bilgi veriyorsanız da çok güzel bir şey ancak bilmediğiniz ve uzman olmadığınız konularda kendinizi pazarlama çabasına girmiş olmanız özellikle bunu r10.net üzerinde yapmanız amatörce olmuş. Bu wp'de olur şunda olmaz bunda olur bunda olmaz diye bir şey yok bahsettiğiniz konuda css dosyaları her yerde kodlaması aynısıdır javascript'te kodlaması da her yerde aynıdır. Her yer derken her scripte aynıdır.

o yüzden opencart'ta denemedim ama olması muhtemel demeniz evde kahkahalar içinde kalmama neden oldu
site hızlandırma konusuna gelince ;
bütün web sitelerine hızlandırabilir, css optimize etmek açıklama satırlarını silmek ve tek satıra çekmekten ibarettir. Aynı işlem javascript içinde geçerlidir. Hım birde bazı araçlar css kodlaması benzer olan class'ları birleştirerek css boyutunu ve kodlamayı düşürür buda kb cinsinden azalmalara ve çok azda olsa sitenin hızlanmasına yarar. Fakat site hızlandırmak sadece css yada javascriptle ilgili bir yöntem değildir. Örneğin php bir sistem kullanırsanız php kod satırlarını da bir göz geçirmek gerekir. bir coder bir içeriği çekerken 5 satır kod yazarken başka bir coder 3 satırla yazar fazla ayrıntıya inmez kimisi direk sorguyu çalıştırırken kimisi akıllılık eder fonksiyon kullanır her sayfa da farklı farklı kodla uğraşmaz ve tek fonksiyonla işi halleder.
Yukarıda bahsi geçen işlemler wordpress içinde geçerlidir ama sadece işler bunlarla da bitmez biraz beyin fırtınası gerektirir. Gereksiz sorgulardan kaçınmak gerekir bu sayede sunucu yanıt süresini daha'da kısaltabilir ve sitenin daha hızlı açılması sağlanabilir, ayrıca site hızını etkileyen en önemli faktörler birisinde dış kaynaklardır dış kaynaklardan kullanılan javascript dosyaları karşı sitenin yanıt süresi geç olduğun da aynı sorun size de yansır.
Aslında sitenin yavaş olmasına sebep olan onca şey vardır ki

anlat anlat bitmez mesela en büüyyyüüüükkkk etken resimdir. optimize edilmemiş ve ölçeklendirilmemiş resimler sitenin yavaş açılmasına neden olur.....
OHAAA bu kadar ayrıntılımı bu iş dediğinizi duyar gibiyim

Evet ayrıntılı o yüzden biraz daha anlatayım sizlere : )
yanlış html kodlaması sitenin yavaş açılmasına neden olur. Artık günümüzdeki akıllı tarayıcılar ne kadar ufak tefek hataları otomatik olarak düzeltse de bu sırada sunucu arasında bir alışveriş olur bu alışveriş sırası
bilmiyorum google seziyor mu ? ancak bu gecikme kullanıcıya yansır. bu düzeltme olayını hatırlarsanız ki ilk başlarda internet explorer yapmıştı ve uyumluluk görünümü özelliğiyle .
Neyse uzun lafın kısası işlemler bunlardan ibarettir.