SEO Hosting kavramı doğru ya da yanlış Türkiye'deki bu hizmetleri veren hosting firmalarını karalamak yada eleştirmek değil maksat fakat aslında seo ya etki yapan hosting yoktur ip bazda sınıf farkı yaratan bir hosting vardır ve bunun adına da seo hosting denmiştir.

Şöyle ki benim düşüncem seo hosting dediğimiz kavram lokasyon farketmeksizin arkadaşımızın dediği konuya yakın olmakla beraber, önemli olan alan adınızın hitap ettiği kesim ilk sıradadır ve ikinci sırada site kodlaması ve özgün içeriği üçüncü kısımda hız ve altyapısı gelir. Sitenin lokasyon u bana göre asla farketmez önemli olan hitap ettiği kesim ve içeriğidir. Üçüncü kısmı ele alırsak ikiye bölebiliriz bunlardan,

1. Web alanın bağlı olduğu kuruluş alt yapısı
2. Web alanın sahip olduğu ip adresi

Sonuç olarak ve benim gözümde canlanan genelde kullandığım seo açısından benim seo hosting ile adlandırdığım şey google nezninde farklı ip lere sahip olan özgün sitelerin birbirleri içerisinde kendilerine link vermesidir. Örnek olarak anlatmaya çalışıyım,

1 Adet seo hosting aldınız ve 3 tane farklı class ip adresi mevcut
Bunlardan birincisine e-ticaret sitenizi kurdunuz
İkincisine bir blog kurdunuz ve e-ticaret sitenizde ürünler hakkında makale yazıp link çıkışı yapıyorsunuz e-ticaret sitesine
Üçüncü ip ye yine bir blog kurdunuz farklı bir alandan yazı girişi yaparak benzer kelime yaratarak e-ticaret sitesine link çıkışı yapıyorsunuz

Amaç hedef kelime ve ya üründe belli bir potansiyeli yakalayarak google nezninde farklı ip dağılımında ve arama hacminde e-ticaret sitesini üstte yakalamaktadır benim gözümde asıl SEO HOSTING dediğimiz kavram budur. CDN kullanımı çok lüx bir hizmet olduğundan CloudFlare sade versiyonu ile yetebilir çok ileri hedeflemeler yapan ve alt yapısal olarak kendine güvenen projesine inan kişiler için önerim şahsımca her zaman ilk önce MaxCDN koruma amaç bölümünde ise CloudFlare. Bu dediğim sistemde hizmet veren bir kaç hosting kuruluşu ver ve etkilide. Kalkıp birisi çıkıp düz bir hosting verip yok benim hostum orada barınıyor yok alt yapıda bunu kullanıyorum oldu sana SEO hosting böyle birşey yok ben buna inanmıyorum SEO konusu dediğimiz hadise önü açık ve hale bilinmeyeni olan bir sistemdir herkes duyduğu ve gördüğü doğrultuda hareket ettiği için bence en mantıklısı eğer google üzerinden seo yapıyor iseniz ilk önce google platforumlarında cevap aramak ve ilgili mühendis yazılımcıların makaleleri okumak videolarını izlemek herkes içn en doğru cevap olacaktır.