Ben kimseden utanmıyorum sadece kendimden utanıyorum. Her insan birbirinden daha akıllı olabilir yetenekleri daha çok olabilir daha bilgili olabilir ne bileyim örnekleri çoğaltabilirim, şimdi düşünüyorum benden daha aşağıda gördüğüm kimseleri küçümsemem normal geliyor ama beni küçümseyenlerin yada küçümsenecek birisi olmadığımı sanıyorum. Elbette küfür hakaret işleri değiştiriyor ama yapılacak şey utanmak değil bunu sizin iyiliğiniz için söylüyorum bu şekilde ancak kendinizi yıpratıyorsunuz. Ülke olarak yapılacak şey ise kültürlü bilgili seviyeli insanların sayısının çoğalmasıdır, her bireyi tek tek adam edemeyeceğimize göre sayının çoğalması ile birlikte azınlık olanlar yanlış yaptıklarının farkına varacaklardır. Biz ne yapabiliriz, ilkin hiç aldırış etmeyeceğiz konuşmasını bile yapmak yersiz. Arkana dönüp hiç bakmayacaksın yoksa yavaşlarsın, yoksa umudun kalmaz. Şu konuyu açtığında kayıp ettiğin vakti düşün benim kayıp ettiğim vakti düşün. Ama çözüm üretmek için vakit kayıp ediliyorsa bu iyi bir şeydir. İkincisi örnek olmalıyız. Ülkenin halini boş verin herkes ailesinden başlayarak arkadaşına eşine dostuna örnek olmalı, yeri gelince uyarmalı. Neyi değiştiriyorum, değiştirebilirim ki diye düşünmemek lazım en başta değiştirdiğiniz şey kendiniz olursunuz. Kendinize tepeden bir bakın bakalım neler var eksik olan, neleri daha iyi yapabilirim. Kusurlarımız var demiyorum ama potansiyelimiz her zaman mevcuttur. Haberleri bile izlemiyorum artık, o onu öldürdü, bu şunu öldürdü, şu oldu bu oldu. Beynimi gereksiz şeylerle doldurmaktan gerekli şeylere yer kalmadı yeminle. Boş verin arkadaşlar herkes kendisini geliştirmeye çalıştırsın, çalışmayanlarda kendi ektiklerini biçerler yada biçemezler.
Ülke daha iyi yerlere gelecek emin olabilirsiniz, şuan kötü olsa bile gidişat kötü olsa bile umudunuzu kayıp etmeyin güzel düşünün güzel olsun.