Uzun zamandır aklımın köşesinde bir soru olarak bulunuyordu. Gayet açıklayıcı olmuş paylaşım için teşekkürler.. TR Lokasyonun seo açısından nasıl bir önemi olabileceğini araştırmak için Google SEO dökümanlarını bile inceledim ama ne yazık ki orada da lokasyonla alakalı birşey bulamadım.. enteresan gerçekten
Google Arama Motoru Optimizasyonu Başlangıç Rehberi:
https://static.googleusercontent.com...ic-rehberi.pdf @erTqrL : o seo dökümanını bende inceledim , haricinde google ile telefon görüşmesi yaptık , google dökümanlarında ve google tarafından böyle birşeyin olmadığı tarafımıza bildirildi. TR Lokasyonun bir artısı olduğunu söyleyen bir kaç yere rastladım onlarda bir kaç seo hizmeti veren firmada yayınlanan makalede.
sadece sizin değil benimde olduğu gibi bir çok kişinin aklını kurcalayan bir konuydu bu seo hosting hikayesi , her firmanın kendine özgün satış stratejileri vardır ve ticari ahlak bilgisi , ticarete bakış açısı faklıdır fakat bazı hosting şirketlerinin bazı seo hizmeti veren firmalara ödemiş oldukları tonlarca para sonrası seo hosting diye yeni bir teknoloji çıkardılar , fakat ne çıkaranlar , ne satanlar bu konuyu hiçbir resmi belgeyi geçtim mantıklı bir cümleyle bile anlatamıyorlar.
Başıma gelen bir olayıda kısaca anlatmak istiyorum :
türkiye'den bir seo firması ile yaptığım telefon görüşmesinde sorduğum soru şu şekildedir :
Seo Hosting'in resmi kaynaklarla TR Lokasyonda bulunmasının google de artı avantaj olduğunu bana teknik bilgi ve örneklerle anlatırmısınız ? sitenizde seo hostingin avantajı olduğunu söylüyorsunuz ve sitenizde 5 adet hosting firmasının linkini vermişsiniz ? bunları neye dayanarak yazdınız ?
Cevap Yok denilecek kadar komiktir :
bizim düşüncelerimiz bu yöndendir tr lokasyon olmasının seo ya etkisi %5 olduğu görüşündeyiz.
vermiş oldukları linkler hakkında ise hiç bir yorum yapmamışlardır. yani seo hosting + satış politikası =

bunun başka bir açıklaması varsa R10 Türkiyenin en büyük webmaster ve hosting sağlayıcıları platformu değilmi ?
Seo Hostingciler Konuya Lütfen Bir Açıklık Getirirmisiniz ?